|

Jönssonligan flyttar till Norrköping

NyhetsbildZoom
En variant av ligan – i "Jönssonligan på Mallorca" 1989: Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson och Björn Gustafson. Foto: TOMAS ONEBORG / TT
Efter den framgångsrika lanseringen av Norrköpings-produktionen "Den blomstertid nu kommer" laddar den östgötska staden för nästa filmsuccé – Jönssonligan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Staden har, jämte Stockholm, valts ut som inspelningsplats för nästa Jönssonligan-film, rapporterar lokala medier.

– Vi har fått väldigt många förfrågningar under våren. Man vill gärna vara här för att det händer mycket i filmlivet i Norrköping, säger Johan Karlsson, Norrköpings Filmfond, till corren.se.

Fonden stödjer projektet med en miljon kronor.

Jönssonligan var från början en försvenskad variant av danska Olsen-banden. Sedan 1981 har nio filmer gjorts. I den första gjordes de bärande rollerna av Gösta Ekman (Sickan), Ulf Brunnberg (Vanheden) och Nils Brandt (Rocky).

Den nya filmen har ännu inte något namn. Sickan ska spelas av Henrik Dorsin, medan Vanheden görs av Anders "Ankan" Johansson och Dynamit-Harry av David Sundin.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan