|

John Cleese flyr från Storbritannien – "Jag är så besviken"

NyhetsbildZoom
John Cleese tänker flytta till Västindien i november. Foto: Arkiv/TT/Claudio Bresciani
John Cleese har tröttnat på brittiska medier – och landet i allmänhet. Nu planerar han att fly till Västindien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han har hotat om det länge – och nu verkar varningarna bli verklighet. John Cleese kommer att lämna Storbritannien och innan året är slut flytta till Nevis i Västindien.

Komikern har fått nog av landets fördummade offentliga samtal och medieklimat. Han är en stor förespråkare för den så kallade Hacked Off-rörelsen, som sedan ett par år strävar efter en mer ansvarstagande press.

När John Cleese i helgen framförde en föreställning under Hacked Offs flagga betonade han, enligt The Guardian , ånyo sin negativa syn på såväl det brittiska styret som landets medier, inklusive sin egen uppdragsgivare BBC.

I en färsk videointervju med just BBC och programmet Newsnight utvecklar han resonemanget vidare.

– Jag är så besviken på så mycket med det här landet för tillfället, säger Cleese.

Framförallt ligger besvikelsen hos tidningarna poängterar 78-åringen och visar sedan ett diagram över hur Storbritannien ligger i botten av Europas länder när det gäller folkets förtroende för tryckta medier. Han påpekar också att debatten om brexit har hållit en för låg och onyanserad nivå.

John Cleese har gjort flera BBC-producerade program genom åren. Bland annat "Pang i bygget", som sändes i slutet av 1970-talet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport
1

113 lopp sedan senast – Kimi Räikkönen vann i Austin

FORMEL 1 Kimi Räikkönen höll undan för Max Verstappen och Lewis Hamilton och vann USA:s GP.

Nyhetsbild
Lokalt

Biobesöket i rullstol blev en besvikelse: "Det är gräsligt"

VASA Carola Lithén såg fram emot en biokväll på Bio Rex i Vasa. Men kvällen blev förstörd när hon insåg att renoveringen av biografen försämrat tillgängligheten för rullstolsburna besökare.

Nyhetsbild
Sport

FC Sport tog första segern trots utvisning

FUTSAL FC Sport-j var bättre från början och bärgade säsongens första ligaseger i Vanda.

Nyhetsbild
Lokalt

På måndag stänger strejken flera idrottsanläggningar– se lista över stängda utrymmen

På måndag och tisdag går över 10 000 av fackförbundet JHL:s medlemmar i strejk. Strejken syns också i Vasa och i Korsholm, inom fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.

Mest läst senaste veckan