|

John Cleese flyr från Storbritannien – "Jag är så besviken"

NyhetsbildZoom
John Cleese tänker flytta till Västindien i november. Foto: Arkiv/TT/Claudio Bresciani
John Cleese har tröttnat på brittiska medier – och landet i allmänhet. Nu planerar han att fly till Västindien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han har hotat om det länge – och nu verkar varningarna bli verklighet. John Cleese kommer att lämna Storbritannien och innan året är slut flytta till Nevis i Västindien.

Komikern har fått nog av landets fördummade offentliga samtal och medieklimat. Han är en stor förespråkare för den så kallade Hacked Off-rörelsen, som sedan ett par år strävar efter en mer ansvarstagande press.

När John Cleese i helgen framförde en föreställning under Hacked Offs flagga betonade han, enligt The Guardian , ånyo sin negativa syn på såväl det brittiska styret som landets medier, inklusive sin egen uppdragsgivare BBC.

I en färsk videointervju med just BBC och programmet Newsnight utvecklar han resonemanget vidare.

– Jag är så besviken på så mycket med det här landet för tillfället, säger Cleese.

Framförallt ligger besvikelsen hos tidningarna poängterar 78-åringen och visar sedan ett diagram över hur Storbritannien ligger i botten av Europas länder när det gäller folkets förtroende för tryckta medier. Han påpekar också att debatten om brexit har hållit en för låg och onyanserad nivå.

John Cleese har gjort flera BBC-producerade program genom åren. Bland annat "Pang i bygget", som sändes i slutet av 1970-talet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Whiskyexpert om Kyrö Distillery: "Ni är inte konkurrenter, ni är bröder"

Den kända whiskyhistorikern och entreprenören Carl Lönndahl från Sverige vill göra en dokumentärfilm om entreprenörskapet kring Kyrö Distillery. Lönndahl menar att whisky i Norden har en egen prägel som inte konkurrerar med whiskyländer som Skottland eller Irland – i synnerhet Kyrö Distillery med sin rågwhisky.

Nyhetsbild
Lokalt

Traktorer lockade 2100 besökare – "De byggde vårt land efter kriget"

På ett fält i Övermalax står 148 veterantraktorer i solgasset. Utställningen ordnas för tolfte gången och har lockat 2100 besökare i år.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan