|

1 436 journalister har ackrediterat sig inför toppmötet i Helsingfors

NyhetsbildZoom
Finlandia-huset fungerar som presscentrum under toppmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin på måndag. Foto: Lehtikuva/Mikko Stig
Presidenterna Donald Trump och Vladimir Putin möts i Helsingfors på måndag den 16 juli och Utrikesministeriet meddelar att 1 436 representanter för media från 61 olika länder har anmält sig till mötet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Merparten av de anmälda är finländska journalister (368), men mötet lockar också ett stort antal medierepresentanter från presidenternas hemländer – 232 från Ryssland och 195 från USA.

Med president Vladimir Putin och president Donald Trump reser dessutom några hundra journalister.

Ackrediteringen ger rätt att använda Utrikesministeriets mediecenter, som kommer att finnas i Finlandiahuset.

De medierepresentanter som arbetar i Finlandiahuset kommer att erbjudas en bildsignal som produceras i samarbete mellan Yle och Europeiska radio- och tv-unionen EBU.

STT skriver på Twitter att Helsingfors regionaltrafik också kommer att erbjuda journalisterna ett gratis resekort som är i kraft från fredag till onsdag.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan