|

Rikssvensk företagare fick fin idé - låter folk sova som björnar

NyhetsbildZoom
Jan-Erik Vallin har letat efter lämpliga iden. Det är viktigt att visa respekt för björnarna, säger han. Arkivbild. Foto: Arkiv
Kan man faktiskt övernatta i ett björnide? Ja, åtminstone om man frågar Jan-Erik Vallin och hans hustru Kajsa Arvidsson Vallin i Dorotea kommun. Deras idé har väckt uppmärksamhet även utomlands, skriver VK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jan-Erik Vallin och hans hustru Kajsa Arvidsson Vallin bor i Storbäck i Dorotea kommun där de driver Trollklintens jakt- och fiskecamp. De har ett mångsidigt utbud av aktiviteter, men årets nyhet har verkligen väckt uppmärksamhet i omvärlden. Företagarna låter nämligen turisterna övernatta i ett björnide.

– Det var ett par som hörde av sig till mig och ville ha en speciell bröllopsnatt utomhus. Det var så det började, berättar Jan-Erik Vallin till VK.

Vallin kom med olika förslag men det var inget som paret riktigt fastnade för. Till slut kastade han ur sig: ’’Ni kanske vill sova i ett björnide?’’ Om bröllopsparet verkligen övernattade där eller valde att ligga utanför i ett tält som Vallin skickade med dem är inte känt och paret vill inte heller att det ska avslöjas vilka de är. Om de fortfarande är gifta är därför inte heller bekant.

Länsstyrelsen i Västerbotten har lämnat klartecken att iden får användas för turism, skriver VK.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Ett passivt SFP utan strategier

LEDARE Ifall det funnits språkligt baserade strategiska framtidsfrågor knutna till fusionsfrågan skulle vi säkert ha fått ta del av dessa för länge sedan.

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Inrikes

Sauli Niinistö: "Varje enskilt fall av sexuellt utnyttjande i de egna leden är ett fall för mycket"

De internationella system FN har byggt är under press och samarbetsförmågan och trovärdighet ifrågasätts. För att FN ska kunna vara trovärdig måste organisationen själv följa det den predikar anser president Sauli Niinistö.

Nyhetsbild
Ekonomi

Härmäföretag vågade investera – det gav en tillväxt på 40 procent

Företaget CNC-Koneistus i Härmä hade en tillväxt på 40 procent i fjol. I år förväntas omsättningen öka med 20 procent. Företagets målmedvetna satsning och investeringsvilja har gett resultat.

Mest läst senaste veckan