|

Rikssvensk företagare fick fin idé - låter folk sova som björnar

NyhetsbildZoom
Jan-Erik Vallin har letat efter lämpliga iden. Det är viktigt att visa respekt för björnarna, säger han. Arkivbild. Foto: Arkiv
Kan man faktiskt övernatta i ett björnide? Ja, åtminstone om man frågar Jan-Erik Vallin och hans hustru Kajsa Arvidsson Vallin i Dorotea kommun. Deras idé har väckt uppmärksamhet även utomlands, skriver VK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jan-Erik Vallin och hans hustru Kajsa Arvidsson Vallin bor i Storbäck i Dorotea kommun där de driver Trollklintens jakt- och fiskecamp. De har ett mångsidigt utbud av aktiviteter, men årets nyhet har verkligen väckt uppmärksamhet i omvärlden. Företagarna låter nämligen turisterna övernatta i ett björnide.

– Det var ett par som hörde av sig till mig och ville ha en speciell bröllopsnatt utomhus. Det var så det började, berättar Jan-Erik Vallin till VK.

Vallin kom med olika förslag men det var inget som paret riktigt fastnade för. Till slut kastade han ur sig: ’’Ni kanske vill sova i ett björnide?’’ Om bröllopsparet verkligen övernattade där eller valde att ligga utanför i ett tält som Vallin skickade med dem är inte känt och paret vill inte heller att det ska avslöjas vilka de är. Om de fortfarande är gifta är därför inte heller bekant.

Länsstyrelsen i Västerbotten har lämnat klartecken att iden får användas för turism, skriver VK.

Kommentarer
|

Expert: IS har både ideologi och kunskap kvar

Nyhetsbild
Bara för att territoriet är förlorat innebär det inte att IS gett upp helt. Arkivbild. Foto: AP/TT
IS territorium i Syrien må vara förlorat, men både ideologi och stridserfarenheter finns kvar. Nu kan IS omgruppera sig, och gå in i sovande celler för att återuppstå på nytt i andra former, enligt Mellanösternexperten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan