|

Rikssvensk företagare fick fin idé - låter folk sova som björnar

NyhetsbildZoom
Jan-Erik Vallin har letat efter lämpliga iden. Det är viktigt att visa respekt för björnarna, säger han. Arkivbild. Foto: Arkiv
Kan man faktiskt övernatta i ett björnide? Ja, åtminstone om man frågar Jan-Erik Vallin och hans hustru Kajsa Arvidsson Vallin i Dorotea kommun. Deras idé har väckt uppmärksamhet även utomlands, skriver VK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jan-Erik Vallin och hans hustru Kajsa Arvidsson Vallin bor i Storbäck i Dorotea kommun där de driver Trollklintens jakt- och fiskecamp. De har ett mångsidigt utbud av aktiviteter, men årets nyhet har verkligen väckt uppmärksamhet i omvärlden. Företagarna låter nämligen turisterna övernatta i ett björnide.

– Det var ett par som hörde av sig till mig och ville ha en speciell bröllopsnatt utomhus. Det var så det började, berättar Jan-Erik Vallin till VK.

Vallin kom med olika förslag men det var inget som paret riktigt fastnade för. Till slut kastade han ur sig: ’’Ni kanske vill sova i ett björnide?’’ Om bröllopsparet verkligen övernattade där eller valde att ligga utanför i ett tält som Vallin skickade med dem är inte känt och paret vill inte heller att det ska avslöjas vilka de är. Om de fortfarande är gifta är därför inte heller bekant.

Länsstyrelsen i Västerbotten har lämnat klartecken att iden får användas för turism, skriver VK.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Misstänkt mässlingsfall på Vasa centralsjukhus

VASA På söndagseftermiddagen var dörrarna till akutavdelningen på Vasa centralsjukhus stängda. På dörrarna stod instruktioner om hur man ska göra om man misstänker mässling. Just nu vet man inte säkert vad det rör sig om, säger sjukvårdsdistriktets direktör.

Nyhetsbild
Sport

Finland tog VM-guld

INNEBANDY Sverige kom till VM med ett stort revanschsug. Men det blev en repris på senast – och förlust mot Finland i finalen i Prag.

Nyhetsbild
Lokalt

Martin utvecklar indiespel med fokus på humor: "Allt måste inte vara blodigt allvar"

VASA För att Vasaregionen ska bli ett spelkluster skulle det behövas ett stort spelbolag. Det säger Martin Hanses, som nu är i färd med att utveckla ett eget datorspel – Clam Man.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Hej, du aktiva Skogsägare – använder du MinSkog.fi?

ANNONS FRÅN SKOGSCENTRALEN Med hjälp av den lättanvända e-tjänsten Minskog.fi, kan du kostnadsfritt se uppgifter om din skog och sköta dina skogsärenden via nätet.

Mest läst senaste veckan