Strömavbrotten i Malax och Närpes åtgärdade

NyhetsbildZoom
Åskvädret under måndagskvällen orsakade ett strömavbrott som varade över en timme. Här började allt – på Alholmens elstation. Foto: Jonas Brunnström
Vid 07:30-tiden försvann strömmen för nästan tusen hushåll i Malax och Närpes. Ungefär två timmar senare var alla avbrott åtgärdade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasa elektriskas kunder i Malax och Närpes drabbades av strömavbrott under lördagsmorgon. Klockan 07:35 försvann strömmen för 922 av Vasa elektriskas kunder. En halv timme senare hade unngefär hälften av kunderna fått tillbaka strömmen. Drygt en timme senare så hade samtliga avbrott åtgärdats.

Totalt rörde det sig om två olika avbrott.

Uppdaterad 11.08.2018 klockan 09:27

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan