|

Kvinna omkom i tågolycka utanför Seinäjoki

NyhetsbildZoom
Polisen misstänker inget brott. Foto: Eva-Stina Kjellman
En kvinna omkom i en tågolycka natten till lördagen utanför ett bostadsområde i Seinäjoki. Polisen har nu med allmänhetens hjälp identifierat den omkomna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vid midnatt natten till lördagen inträffade en tågolycka nära Kasperi bostadsområde, utanför Seinäjoki, då en kvinna blev påkörd av tåget från Helsingfors på väg mot Kemijärvi. Kvinnan omkom.

Polisen hade inte lyckats identifiera kvinna och bad därför allmänheten om hjälp på lördagsmorgonen. Kvinnan är nu identifierad som en ortsbo i 60-årsåldern.

Polisen utreder dödsorsaken baserat på de uppgifter som de har fått om händelseförloppet, men misstänker inget brott.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Ny tränare och nya spelare visar upp sig i Vasa Cup

ISHOCKEY Vasa Cup ordnades senast 2013 när Sport var ett FM-serielag. Fyra ligasäsonger senare är det dags igen. En ny tränare och en förnyad trupp ska visa upp sig inför hemmapubliken. Klubben vill putsa bort smutsen från örnlogon och få den att glänsa igen.

Nyhetsbild
Lokalt

Byggnadsarbetet med Fiskets hus inleds om några dagar – först byggs ett skyddsstaket

VASA Arbetet med Fiskets hus inleds i slutet av veckan eller senast på måndag. Först byggs ett skyddsstaket och därefter börjar grunden pålas. I november börjar Vasa stad bygga ut kajen. Huset ska vara klart och överlämnas till ägaren sista april.

Nyhetsbild
Lokalt

Upprepade fall av anlagda bränder och ofog i Malax

Anlagda bränder och ofog nattetid har drabbat Malax de senaste månaderna. Natten till lördagen hade någon tänt eld på tre postlådor. En ortsbo, som kontaktat VBL, vill uppmana folk att hålla ögonen öppna – och att anmäla ofoget.

Nyhetsbild
Utrikes

Bilkrasch i London är misstänkt terrordåd – 29-årig man gripen

Tre personer har skadats sedan en 29-årig bilförare kraschat in i en säkerhetsbarriär utanför det brittiska parlamentet i London. Polisen utreder händelsen som en misstänkt terrorhandling.

Mest läst senaste veckan