Stockholm Gospelkörfestival, som arrangerades för första gången för 30 år sedan, har under tre decennier utvecklats till Svenska Gospelverkstaden med verksamhet som konserter, festivaler och workshops.

Nu kommer Gospelverkstaden till Vasa för att hålla en workshop, "Real Gospel", i Baptistkyrkan den 8 september. Gospelworkshopen, som startar klockan 9.30 och pågår hela dagen, är öppen för alla sångare från 13 år uppåt.

Evenemanget avslutas på kvällen med en allsångs- och gospelkonsert, "Keep the Dream Alive", klockan 19 i Korsholms kulturhus. På programmet står allsång med publiken, mass choir (en kör bestående alla deltagare i workshopen) och soloframträdanden.

Zoom

Solisten Jermaine Harris kommer också från Washington DC, och jobbar nu med gospel i Sverige. Han kommer bland annat att vara solist på gospelkonserten i Korsholms kulturhus. Foto: Pressbild

Bland instruktörerna finns gospeldirigenten Gerald T Smith, som leder både ungdoms-och vuxenkörer hemma i USA, och Jermaine Harris, som deltagit i "America got talent" och nu bor i Sverige för att jobba med gospel.

Två unga musiker från Svenska Gospelverkstaden är också med, liksom kör- och projektledaren Anne-Li Marthinussen.

De österbottniska gospelkörerna Ichtys och Ichtys Praise (för tonåringar) står som värdar för evenemanget.

Inbjudna körer är Wasa Gospel, Jacob Gospel, Evangelicum, Good News och Bothnia Gospel från Österbotten, Baltic Gospel Singers från Kimito och His Master's Noise från Helsingfors, men tillfället är öppet för alla.

Arrangörerna hoppas att också yngre sångare som är intresserade av sjunga gospel, soul och pop i kör ska delta i Gospelverkstaden.

Den som vill vara med ska anmäla sig senast den 3 september genom att mejla tomas.koskinen@gmail.com eller ringa 050-55 75 076.