|

Bestulen turist fick tillbaka väskan - tjuvarna åkte fast

NyhetsbildZoom
Polis. Foto: Lehtikuva/Markku Ulander
En utländsk turist blev bestulen på sin väska under hotellfrukosten i Helsingfors på söndagen. Väskan blev upphittad och tjuvarna tillfångatagna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var strax efter klockan åtta på söndag morgon som en turist som övernattat på ett hotell vid Mannerheimvägen i stadsdelen Bortre Tölö i Helsingfors märkte att någon tagit hens väska. Turisten hade lämnat väskan vid sin stol vid frukosten och när hen skulle gå märkte hen att väskan var borta.

Det skriver polisen i Helsingfors i ett pressmeddelande på måndagen.

I väskan fanns ett pass, bankkort, kontanter, en smarttelefon samt glasögon och solglasögon.

– Stölden bandades av hotellets övervakningskamera. Polisen tog fast två personer misstänkta för brottet vid Salutorget i går [söndag] eftermiddag, säger polisinspektör Klaus Geiger som leder undersökningen vid polisen i Helsingfors i pressmeddelandet.

En förbipasserande person fann väskan under en bil vid Museigatan och gav den till en polispatrull i närheten. I väskan fanns ännu en del av turistens egendom.

– Polisen förde väskan till flygplatsen innan ägaren hann lämna Finland, säger Geiger.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ehrengard Högnäs växte upp i Nazityskland - nu ser hon med oro på utvecklingen i Sverige

Hon minns hur judar på väg mot dödslägren in i det sista vägrade tro på den nazistiska grymheten. Kan nazismen växa sig stark på 2000-talet? Det är en fråga Ehrengard Högnäs ställt sig många gånger.

Nyhetsbild
Lokalt

Malax ser på specialklass, vikariepool inom pedagogiken och pengar till biblioteket

En specialklass i Högstadiet i Petalax, ökad arbetstid för ena skolkuratorn, en vikariepool inom småbarnspedagogiken och mera bokpengar till biblioteken. Det är en del av de punkter bildningsnämnden i Malax vill ha med i budgeten 2019. Nämnden gjorde sina förslag på tisdag kväll.

Nyhetsbild
Ekonomi

"Cellulosa är speciellt" – UPM-chef ser ljust på framtiden

Simon Fagerudd är sedan i somras chef för UPM i Jakobstad. Enheten i Jakobstad är intrimmad och effektiv. Cellulosan har också global efterfrågan och det ser bra ut.

Nyhetsbild
Lokalt

Anställda i Kaskö–Närpes kan garanteras fem års jobb efter en fusion

Femårigt anställningsskydd för personalen och inga nya språkkrav för gamla anställda. De förslagen är Kaskö och Närpes eniga om när fusionsutredningen går vidare.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpesman gav över 220.000 åt Vasakvinna – som visade sig vara ekonomisk brottsling

I RÄTTEN. En 38-årig kvinna från Vasa åtalas för kreativa och rentav egendomliga ekonomiska brott. Och mitt i den värsta stormen lyckades hon få 220.000 euro av en man hon knappt kände.

Mest läst senaste veckan