|

UPPROP: Är du i Filippinerna eller i Hongkong?

NyhetsbildZoom
Invånare Tuguegarao norr om den filippinska huvudstaden Manilla bär in madrasser i ett klassrum som används som evakueringscenter. Tyfonen Mangkhut väntas passera norra Filippinerna natten mot lördag finsk tid. Foto: Ted Aljibe
Det bor närmare 10 miljoner människor i de områden där supertyfonen Mangkhut drar in. Natten mot lördag passerar tyfonen Mangkhut norra Filippinerna för att därefter fortsätta mot Kina. Är du på plats i Filippinerna eller Hongkong? Hör av dig till oss!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den extremt kraftiga tyfonen Mangkhut, med en vindstyrka på 75 meter per sekund och byar på 90 meter per sekund, är på väg västerut på Stilla havet.

Den väntas mattas något innan den natten mot lördag finsk tid passerar över norra Filippinerna för att sedan fortsätta in mot södra Kina. Även Hongkong ligger i tyfonens väg, och invånarna där uppmanas att förbereda sig på hårda vindar och kraftigt regn.

Är du på plats i Filippinerna, södra Kina eller i Hongkong?

Hör av dig till oss till online(a)hssmedia.fi

Kommentarer
|

WHO: Ebolautbrott ett internationellt nödläge

Nyhetsbild
Hälsoarbetare i skyddskläder tillsammans med en isolerad ebolasmittad person i Beni i Kongo-Kinshasa, 13 juli 2019. Foto: Jerome Delay/AP/TT
Världshälsoorganisationen, (WHO), klassar ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa och Uganda som ett internationellt nödläge. Detta efter att ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda.

Mest läst senaste veckan