|

Konsumentrådgivningen överförs till Konkurrens- och konsumentverket

Statsrådet föreslår att konsumentrådgivningen ska överföras från magistraterna till Konkurrens- och konsumentverket.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen lade fram sitt förslag om omorganiseringen på fredagen. Reformen omfattar all personlig rådgivning liksom alla webb- och e-tjänster som stöder konsumentens rättigheter. Syftet med reformen är att centralisera administrationen och förlägga all konsumentrådgivning till ett och samma ämbetsverk.

Konsumentrådgivningen ger konsumenterna handfasta råd och bilägger enskilda tvister mellan konsumenter och näringsidkare. De tjänster som erbjuds i dag kommer att ges i oförändrad form efter omorganiseringen, bedyrar Arbets- och näringsministeriet i ett pressmeddelande.

Omorganiseringen träder i kraft den 1 januari nästa år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan