Vattnet och avloppet blir dyrare i Malax

NyhetsbildZoom
Malaxborna får dyrare vatten. Foto: Jessica Lindgren
Direktionen för Malax vatten har slagit fast taxorna för vatten och avlopp för 2019. Avgifterna höjs med tio euro, säger direktör Bo-Ingmar Ahlström. Orsak: Budgeten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vattenavgifterna för 2019 för Malax vattens kunder är 110 euro plus moms. Avloppsavgifterna är 130 euro plus moms. Det betyder att båda avgifterna höjs med tio euro.

– Det är helt enligt planerna, säger direktör Bo-Ingmar Ahlström.

Varför fattade ni det här beslutet?

– Det är helt enkelt för att få nästa års budget på plus.

Ahlström poängterar att vatten- och avloppsavgifterna är på ungefär samma nivå som i Vasa och något lägre än i Korsholm.

– Sett till alla avgifter är våra priser något lägre än medeltalet, säger han.

Direktionen har inte höjt avgifterna på fyra år.

Malax vatten har 2 800 vatten- och 1 200 avloppsabonnenter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

VM i karting körs i Alahärmä

KARTING VM i karting avgörs i Alahärmä i september nästa år. Till Powerpark anländer de bästa förarna i världen i klasserna OK och OKJ – klasser som körs med 125-kubiks motorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Handelskammarens styrelse ska diskutera Guldkusten-pengarna

Gick det rätt till då pengar kanaliserades via marknadsföringsbolaget Guldkusten till Nextjet? Det ska Österbottens handelskammare diskutera på onsdag.

Nyhetsbild
Lokalt

Mats Hägglund och Micaela Nykvist leder Vörå Migrationscenter

Mats Hägglund blir migrationsdirektör för Affärsverket Vörå Migrationscenter, medan Micaela Nykvist blir biträdande migrationsdirektör.

Nyhetsbild
Kultur

Tre artister klara till Lisää Löylyä Festival i Vasa

Tre av tio artister är klara för Lisää Löylyä Festival på WS Arenan i juni 2019. Vilka de övriga sju artisterna är, offentliggörs senare.

Mest läst senaste veckan