|

EU gör tumme ned för Facebook – Airbnb rosas

NyhetsbildZoom
Facebook på datorn. Foto: Arkiv/TT/Christine Olsson
Gör om, gör rätt – eller straffas med böter. Det är EU:s besked till Facebook gällande att nätjätten måste göra förändringar i sina användarvillkor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Mitt tålamod är slut. Nu är det dags för åtgärder och inga fler löften, säger Vera Jourova, EU:s kommissionär för rättsliga frågor.

EU anser att även om Facebook delvis har anpassat sig till de krav som ställdes från unionens håll redan förra året går arbetet alldeles för långsamt.

Desto mera nöjd är man då med Airbnb som nu anses gjort tillräckliga förändringar i sina villkor.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan