|

FFC-enkät: Ströjobbare används på arbetsplatser trots att fasta anställningar är möjliga

Enligt en enkätundersökning som Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC gjort använder många finländska arbetsplatser ströjobbare vid sidan om den ordinarie arbetskraften. Att erbjuda ströjobb kan ibland vara arbetsgivarens sätt att testa arbetstagaren innan denne erbjuds fast anställning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att ströjobbare används som arbetskraft i stället för fast anställda arbetare är vanligt på finländska arbetsplatser, bedömer Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC med avstamp i en färsk enkätundersökning. Sammanlagt 950 förtroendemän och arbetarskyddsfullmäktige deltog i FFC:s enkät och 615 (65 procent) av dem svarade att deras arbetsplats använder sig av ströjobbare vid sidan om den ordinarie arbetskraften.


Av dessa 615 förtroendevalda ansåg 57 procent att det finns ströjobbare på arbetsplatsen trots att arbetsgivaren skulle ha möjlighet att erbjuda fast anställning. På en del arbetsplatser får ströjobbarna inte samma förmåner av arbetsgivaren som fast anställda.

Å andra sidan finns det också arbetsplatser där ströjobbare kan få fast anställning. Av enkätens öppna svar framgår det att arbetsgivarna kan använda ströjobb som en rekryteringskanal och att nya arbetstagare ibland endast anställs genom ströjobb.

– På det här sättet kan arbetsgivaren testa arbetstagarna en längre tid utan skyldigheter. För arbetstagaren betyder det här ändå ständig osäkerhet, säger Saana Siekkinen, projektchef på FFC, i ett pressmeddelande.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan