Reparationsarbeten påverkar parkeringen i torggrottan i Vasa

NyhetsbildZoom
Trafiken vid torggrottans in- och utfarter påverkas av reparationsarbeten de kommande veckorna. Foto: Arkiv/Linn Övergaard
Med start nästa vecka utförs reparationsarbeten i torggrottan. Reparationerna påverkar trafiken vid in- och utfarterna och parkeringsmöjligheterna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under cirka tre veckor framöver kommer man att utföra reparationsarbeten med golv och brunnar i torggrottan.

Reparationerna av ytorna behöver några dagar på sig att torka och därför kommer vissa parkeringsytor samt områden längs gångar och in- och utfarterna att vara avstängda. Det kommer fortsättningsvis vara möjligt att parkera inne i grottan medan arbetet pågår.

Reparationsarbetena görs från måndagar till torsdagar, med fredag som reservdag.

Alla gångrutter från parkeringen till omgivande byggnader är hela tiden i användning. Under veckosluten görs inga arbeten och parkeringen är öppen som vanligt.

Så påverkar arbetet trafiken i torggrottan

  • Vecka 42, måndag till torsdag, är vissa av södra delens p-platser ur bruk.
  • Vecka 43 är den södra in- och utfarten vid Handelsesplanaden 15)stängd. Norra in- och utfarten fungerar normalt och alla p-platser normalt i bruk.
  • Vecka 44 är den norra in- och utfarten vid Handelsesplanaden 10 stängd. Södra in- och utfarten fungerar normalt men en del av norra delens p-platser är ur bruk.

Infoskyltar kommer att visa vilka in- och utfarter som är i bruk.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Staden river vid Wolffskavägen 24 – tomten ska säljas

VASA Det gamla missbrukarboendet vid Wolffskavägen 24 rivs. Sedan ska stadens sälja tomten.

Nyhetsbild
Lokalt

Långtradare frontalkrockade med personbil – en person förd till sjukhus

PÖRTOM En större trafikolycka har inträffat vid Dalbacken längs riksväg 8 i Pörtom. Vägen är enligt de första uppgifterna avstängd efter olyckan.

Nyhetsbild
Inrikes

Nya skatter och nedskärningar i företagsstöden ska bekosta De grönas skuggsatsningar

De gröna presenterar en skuggbudget med stora satsningar på utbildning och fattigdomsbekämpning. Satsningarna ska bekostas bland annat med nya flyg- och sockerskatter.

Mest läst senaste veckan