|

Amerikanen Nick Mancini spelar groovig jazz på Doo-Bop Club

NyhetsbildZoom
Nick Mancini, från USA, är har konsert i både Jakobstad och Vasa. Foto: Hojoon Kim
Nick Mancini är en av höstens mest namnstarka Doo-Bop Club-bokningar. Vibrafonisten från USA har spelning i Vasa på lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nick Mancini, från USA, har konsert på Doo-Bop Club i Vasa på lördag den 13 oktober. Han spelar tillsammans med trummisen Kevin van den Elzen och österbottningarna Patrick Wingren (piano) och Marcus Söderström (bas). Gruppen spelar även på Jeppis jazz festival i Jakobstad på fredag.

Vibrafonisten och kompositören Mancini spelar originalkompositioner som kan beskrivas som experimentella, melodiska, grooviga och cinematiska.

Rockabillybandet Jorma Lover & The Others har Doo-Bop-spelning på fredag den 12 oktober. Gruppen består av Johan Engström (sång/gitarr), Johan Emet (gitarr/kör), Egon Veevo (bas/kör), Valter Söderbacka (trummor).

Båda konserterna börjar klockan 20.

|

"Kyssande sjömannen" från ikonisk bild är död

Nyhetsbild
"Kissing sailor" eller den kyssande sjömannen från den kända bilden i Life Magazine. Victor Jorgensens bild är inte upphovsrättsskyddad och visar paret från en annan vinkel än på det kända fotografiet från Life. Arkivbild. Foto: Victor Jorgensen/Wikimedia Commons
George Mendonsa, som hela livet hävdade att han var den sjöman som fångats på bild när han kysste en sjuksköterska för att fira slutet av andra världskriget, har dött, skriver NBC News.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan