|

Försvunne kändiskatten Cato hemma igen

NyhetsbildZoom
Katten Cato på väg hem efter det märkliga försvinnandet förra veckan. Foto: Privat
Kändiskatten Cato, som försvann i en misstänkt kidnappning förra veckan, är hemma igen. Det kan han och hans husse tacka Facebook och många engagerade kattvänner för.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Cato mår bra. Han är lite skärrad men oskadd, säger Jane Andersson som var med och överlämnade katten till ägaren.

Cato är sannolikt den mest kände invånaren i Stockholmsförorten Björkhagen. Han sitter ofta på en parkbänk och umgås gärna med alla som vill. Ofta dyker han upp i tunnelbaneentrén och väntar på att husse ska komma hem från jobbet. Och det var i tunnelbanan kändiskatten på ett märkligt sätt försvann förra veckan. Enligt spärrvakten ska ett par helt sonika ha tagit katten i famnen, passerat spärrarna och åkt iväg med honom.

Kattnappningen, som flera medier rapporterade om, utlöste en känslostorm på Facebook. Så när det rapporterades att Cato hade synts till i Krusboda i Tyresö – 15 kilometer från Björkhagen – gav sig flera personer iväg dit för att leta. Det gav napp till slut.

– Vi fick syn på honom när han kom springande mot parkeringen vid Ica-butiken. Vi lockade med godis och fick in honom i buren, berättar Jane Andersson som tillsammans med Petra Jillvert kunde överlämna Cato till ägaren Magnus Björn.

Enligt Jane Andersson blev det en känslosam återförening mellan katt och husse.

– Det råder ingen tvekan om att det finns stor kärlek där.

Och glädjen bland Catos alla vänner vet inga gränser: "Välkommen hem igen älskade katt", "Nu skramlar vi ihop till en bodyguard till Cato" och "Nu måste han få en staty i Björkhagen", lyder några av kommentarerna på Facebook.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan