– Ge oss Jamal så att vi kan begrava honom. Så att alla som bryr sig om honom, och världsledare, kan komma hit till Istanbul för begravningen, säger Jamal Khashoggis vän Turan Kislakci, som leder den turkisk-arabiska medieorganisationen TAM, till journalister utanför Saudiarabiens konsulat i Istanbul, rapporterar CNN.

Saudiarabien har efter ett par veckors nekande medgett att Jamal Khashoggi dödats på konsulatet, men har inte talat om var hans kropp finns. Enligt den saudiska versionen dödades han i samband med ett slagsmål som spårat ur.

Jamal Khashoggi bodde i exil i USA, där han bland annat skrev kolumner i The Washington Post, och var en frän kritiker av Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman.

Många länder och organisationer har riktat skarp kritik mot Saudiarabiens agerande i fallet. Nu ansluter sig även Kanada till kören som inte tror på landets förklaring till vad som egentligen hände.

"Kanada fördömer dödandet av journalisten Jamal Khashoggi, som kungadömet Saudiarabien har bekräftat inträffade i landets konsulat i Istanbul", säger utrikesminister Chrystia Freeland i ett uttalande. Hon kräver en grundlig utredning i samarbete med turkiska myndigheter och att ansvariga ställs till svars.

"Förklaringarna som hittills har kommit saknar konsekvens och trovärdighet", säger hon enligt AFP.

Även Nya Zeelands handelsminister David Parker fördömer dödandet av Jamal Khashoggi, och meddelar samtidigt att landet kommer att bojkotta den internationella investeringskonferensen i Saudiarabien, som många andra redan har hoppat av.