"Information från de turkiska myndigheterna bekräftar att de misstänkta i fallet planerat sitt brott", säger riksåklagaren, som även leder förundersökningen, i ett uttalande till den statliga nyhetsbyrån SPA.

Han meddelade också att man kommer att fortsätta förhöra de misstänkta utifrån de uppgifter man fått från den turkisk-saudiska grupp som arbetar med fallet.

Även landets energiminister Khalid al-Falih säger att det handlar om ett mord.

– Det är inte ett dödsfall, det är ett mord. Vi erkänner det, vi jobbar på det. Vi kommer att vara transparenta och visa våra allierade och vänner i USA att kungadömet är lika olyckligt över det som inträffat som alla andra, sade han till CNN vid investeringskonferensen i Riyad.

Saudiarabiens förklaring har varit att Khashoggi dödades av misstag vid ett försök att få honom att återvända till hemlandet, något som starkt ifrågasatts av både Turkiet och Riyads allierade i väst.

Inledningsvis förnekade Saudiarabien all kännedom om vad som hänt journalisten efter det att han gått in på det saudiska konsulatet den 2 oktober.

Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman, som frånsvurit sig allt ansvar för dödsfallet, ska leda en kommitté med målet att omorganisera ledningen för den saudiska säkerhetstjänsten, enligt SPA.

Samtidigt vill Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu att Saudiarabien ger information som leder till att turkiska utredare hittar Khashoggis kvarlevor.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ställde frågan redan i tisdags under sitt uppmärksammade tal i parlamentet, men har uppenbarligen inte fått svar.

Utrikesministern säger också att Turkiet inte har för avsikt att driva fallet i den internationella brottmålsdomstolen ICC, men att turkiska myndigheter skulle dela information med domstolen om en rättsprocess inleds.

Mevlüt Cavusoglu säger att Turkiet har delat information om händelsen med olika parter som bett om det.

Nyhetsbyrån Reuters hänvisar till två anonyma källor som säger att den amerikanska CIA-chefen Gina Haspel har fått ta del av ljud- och videoinspelningar samt bevis som säkrats på det saudiska konsulatet och residenset i Istanbul.

CIA och den turkiska säkerhetstjänsten har inte kommenterat uppgifterna.

På onsdagen fick turkisk polis tillstånd att söka igenom en brunn på konsulatet, enligt turkiska NTV. Utredarna har tidigare hindrats från att söka igenom brunnen, enligt den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.