|

Lyxshoppande fru vars man är fängslad bankir åtalas för förskingring i London

NyhetsbildZoom
Harrods i London. Här handlade den åtalade kvinnan för 18 miljoner euro. Arkivbild. Foto: Alastair Grant/AP
Kvinna handlade i lyxvaruhuset Harrods i London för 18 miljoner euro. Åklagare misstänker att hon kommer att ha svårt att redovisa varifrån pengarna kommer ifrån.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En kvinna från Azerbajdzjan har skapat rubriker genom att bli den första personen i Storbritannien att åtalas för en ny lag. Lagen kräver att man kan redovisa var ens pengar kommer från, vilket åklagarna tror hon kan få svårt att göra.

Under utredningen har det bland annat kommit fram att hon under tio år handlat för 16 miljoner pund, motsvarande 18 350 000 euro, på lyxvaruhuset Harrods i London och att hennes hus i centrala delar av staden kostat 11,5 miljoner pund (13 miljoner euro).

Samtidigt är hon i Azerbajdzjan åtalad för två fall av förskingring, vilket hon har suttit häktad för. Under torsdagen blev hon dock frisläppt mot borgen. Kvinnans man sitter sedan 2016 i fängelse i Azerbajdzjan, dömd för att ha förskingrat 125 miljoner euro från den bank han arbetade på.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oona Airola: "Jag hoppas kunna släppa en skiva nästa år"

KARLEBY Det har hänt att Oona Airola tvingats tacka nej till roller för att tiden inte räckt till. Men det är viktigt för henne att både skådespela och sjunga.

Nyhetsbild
Sport

Lilian Hellström: Andningspausen innan nästa våg av idrotter

Månadsskiftet mars–april är ett andningshål i idrottssvängen. Skridskorna och skidorna läggs så småningom på hyllan och fotbollen sparkar i gång. Det är säkra vårtecken för den som gillar sport.

Nyhetsbild
Lokalt

Den digitala skymningen oroar vetenskapsredaktör – "Vår digitala verklighet är väldigt skör"

VASA Marcus Rosenlund öppnade All Digital Week i Vasa med en föreläsning om digital skymning. Kommer vår generations historia att försvinna?

Nyhetsbild
Inrikes

Forskare föreslår höjd inkomstskatt för att få ordning på statsekonomin – "Regeringens beslut har haft förödande inverkan"

Enligt en ny utredning vid Löntagarnas forskningsinstitut är det vettigare att höja inkomstskatten än att frysa indexjusteringen för sociala förmåner då glappet i statsbudgeten ska rättas till.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Ingo utmanad av folket

ANNONS FRÅN CHRISTOFFER INGO Christoffer Ingo, kandidat (SFP) i riksdagsvalet 2019, ville möta sina väljare på ett annorlunda sätt och efterlyste därför utmaningar av alla de slag. Hittills har han jobbat en halv dag på ett daghem, backat en 17 meters långtradare och mätt sina krafter i styrkelyft.

Mest läst senaste veckan