|

Polisen: Pojken har sannolikt hittats död

NyhetsbildZoom
Lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson berättade att en död person hittats. Med största säkerhet är det den försvunne tolvåringen. Foto: Anders Andersson/TT
En död person har hittats i Falkenberg. Polisen tror att det är den tolvårige pojke som varit försvunnen i tre dygn. Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter tolvåringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem. Under flera dagar har en stor sökinsats pågått, men sent på fredagseftermiddagen kallade polisen till en pressträff vid Vinbergs församlingshem.

En död person hade hittats vid 15.40, enligt lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson. Pojkens föräldrar är informerade om fyndet.

– Kroppen är inte till fullo identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunne pojken som man har anträffat, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst, till TT.

Enligt Christer Bartholdsson hittades kroppen i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.

"Många har deltagit i sökinsatsen och visat stort engagemang för att den försvunne pojken skulle komma till rätta och många är därför också starkt berörda av händelsen. Vi är djupt tacksamma för all hjälp i de gemensamma ansträngningarna att hitta den försvunne. Våra tankar går framför allt till alla i pojkens närhet, hans familj och vänner", säger han i ett uttalande som publicerats på polisen hemsida.

Efter att pojken försvann inleddes en förundersökning om människorov för att polisen skulle kunna genomföra vissa utredningsåtgärder. Förundersökningen fortsätter, men det finns inget som stärker misstankarna om brott, enligt polisen.

Tolvåringens försvinnande engagerade mängder av människor. Tusentals frivilliga har hjälpt till att leta efter pojken.

– Det har varit väldigt många inblandade i det här, som polis, andra myndigheter, organisationer som Missing People och frivilliga. Det har varit en gigantisk sökinsats som nu avbryts, säger Peter Adlersson.

Många som deltagit i insatsen reagerade med bestörtning på beskedet, berättar Missing Peoples ordförande Magnus Idebro.

– Det är naturligtvis jättetragiskt, det var det värsta tänkbara scenariot att han hittades avliden. Vi hade hoppats på en helt annan utgång, säger han.

Missing People har krishanterare på plats för att hjälpa dem som behöver någon att prata med. Magnus Idebro vill passa på att tacka alla som har hjälpt till i sökandet, allt från Missing Peoples frivilliga till privatpersoner, Falkenbergs kommun och lokala företag.

– Jag kan ärligt säga att jag aldrig har sett en insats som har varit så här intensiv, där folk har visat ett sådant engagemang.

Falkenbergs kommun ska stödja de personer som deltagit sökandet och behöver hjälp, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Även skolorna kommer att erbjuda stöd till eleverna när de kommer på måndag.

Kommentarer
|

Sista lavinoffret saknas fortfarande

Nyhetsbild
Många deltar i eftersökningarna på Blåbärsfjället. Bilden är från den 17 januari. Foto: Lehtikuva/AFP/Rune Stoltz Bertinussen
Norska myndigheter fortsatte letandet efter den sista saknade mannen i Tamokdalen i Norge på lördagen. När sökandet avslutades för dagen hade man fortsättningsvis inga spår efter honom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Emma Klingenberg ger Tove Janssons vistexter nytt liv

Emma Klingenberg har en utbildning inom musikal men gillar att arbeta brett: med skådespeleri, med konserter. Just nu har hon ett unikt Tove Jansson-projekt på gång.

Nyhetsbild
Sport

Julin: Turen på min sida

LÄNGDSKIDOR Andrea Julin tog karriärens bästa placering i världscupen då hon var artonde i Otepää. En krasch gav henne en skjuts i resultaten.

Nyhetsbild
Lokalt

Besvikelse över att skogsvårdsföreningen stänger kontor: "Medlemsantalet kommer att minska"

Från mars drar skogsvårdsföreningen in sina kontor i Pörtom och Övermark. Pörtombon Thomas Ekman är inte bara besviken över att orten blir utan kontor. Han är minst lika besviken över tillvägagångssättet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan