|

Tryffel under klubban för 880 000 kronor

NyhetsbildZoom
Vit tryffel. Tryffeln på bilden är dock inte samma som såldes på auktionen. Arkivbild. Foto: Eric Risberg/AP/TT
Smakar det så kostar det! Sällan har väl ett ordspråk stämt så bra överens med verkligheten som när en sällsynt stor vit tryffel såldes för 85 000 euro på auktion i Albaregionen i Italien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det höga priset förklaras dels med att pengarna från auktionen gick till välgörenhet, dels med att tryffeln som såldes var ovanligt stor med sina 850 välsmakande gram. Ju större en bit tryffel är, desto mer värdefull är den, förklarar auktionens talesperson.

Köparen är bosatt i Hongkong.

Vit tryffel från Albaregionen är mycket eftertraktad.

– Den kännetecknas av en intensiv doft, som frammanar känslan av romantiska möten, skogen, naturen. Den är väldigt stämningsfull, säger Antonio Degiacomi, chef för Italiens nationella center för tryffelstudier.

Årets skörd, som började den 21 september och avslutas den sista januari nästa år, beskrivs som mycket gynnsam efter fjolårets dåliga skörd som pressade upp priserna till det dubbla.

En förklaring till den rika skörden är regn och stormar som svepte över Albaregionen i juli och augusti som gjorde marken blöt.

Kommentarer
|

Nya dödsfall på överfullt Mount Everest

Nyhetsbild
Det har varit en svart vecka på Mount Everest. Under lördagen steg veckans dödstal till åtta efter att en brittisk man mist livet på världens högsta berg. Arkivbild. Foto: Molly Sprayregen
Världens högsta berg, Mount Everest, fortsätter att skörda dödsoffer bland mängder av klättrare som drömmer om att nå dess topp. På en vecka har åtta människor mist livet – senast under lördagen då en brittisk man omkom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan