– Vi tillmötesgår våra kunders efterfrågan på utökad Nordenbevakning. Jag är mycket glad över att ha en så erfaren journalist som Heidi hos oss. Hon kommer att producera intressanta helheter och snabba Nordennyheter, men också Finlandsfenomen i riktning Norden, säger nyhetsbyrån SPT:s vd Pär Landor.

Heidi Hakala har tidigare jobbat som redaktör för Nyhetsbyrån SPT. Hon har också varit reporter vid bland annat Sydsvenskan, HBL, Vasabladet och Yle och frilansat för olika tidningar i både Finland och Sverige.

– Jag har bott och studerat i både Sverige och Danmark och ofta reagerat på hur stor okunskapen om Finland och Svenskfinland är. Genom det här jobbet hoppas jag kunna bidra till att öka intresset för Finland i Norden och för Norden i Finland. Malmö är också en intressant plats att befinna sig på i den här rollen, med närheten till Köpenhamn, säger Hakala.

Hakala börjar som SPT:s Nordenkorrespondent den 15 november. Hon är för närvarande också aktuell som författardebutant med boken Bara lite till.

Nyhetsbyrån SPT är landets enda svenskspråkiga nyhetsbyrå.