Över 100 raketer har under dagen avfyrats från Gaza mot södra Israel, enligt den israeliska tidningen Haaretz. Flera av dem stoppades av israeliskt antirobotförsvarssystem, men minst tre personer ska ha skadats av splitter.

Samtidigt träffades en buss i södra Israel av granatbeskjutning från Gaza, och en 19-årig israel skadades allvarligt, enligt tidningen.

Senare meddelade den israeliska militären att flyganfall har genomförts mot flera mål i Gazaremsan.

Zoom

Palestinier beskådar den krater som bildades när ett fordon förstördes i en israelisk militärräd i södra Gazaremsan på söndagskvällen. Foto: Adel Hana/AP/TT



Islamiströrelsen Hamas väpnade gren al-Qassam-brigaderna säger att flera palestinska grupper ligger bakom måndagens raketsvärm mot mål i södra Israel. Rörelsen har svurit att hämnas den israeliska militärinsatsen kvällen innan, då sju palestinier och en israelisk officer dödades.

"Vid den här händelsen dödades en IDF-officer och en annan officer skadades lindrigt", står det i ett uttalande från den israeliska militären (IDF).

Bland de sju palestinier som dödades finns en lokal befälhavare för Hamas väpnade gren.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu meddelade att han avbröt sin resa till Paris och åkte hem med anledning av situationen.