Beskedet följer den kritik som riktats mot den franska museivärlden i en rapport som beställts av den franske presidenten Emmanuel Macron.

Rapporten visar att 90 till 95 procent av Afrikas kulturarv återfinns på museer utanför kontinenten och att den stora majoriteten finns i europeiska länder som koloniserade områden i Afrika från slutet av 1800-talet.

Bara Frankrike har lagt beslag på minst 90 000 afrikanska föremål och 70 000 av dem finns på etnografiska Quai Branly museum i Paris.

För att balansera den orättvisa spridningen av det afrikanska kulturarvet rekommenderar rapporten att "alla föremål som beslagtagits genom våld eller som kan antas ha förvärvats genom ojämlika förhållanden" ska lämnas tillbaka till de länder som de kommer ifrån.

Macron blev tidigare i år den första västerländske ledaren att inleda en omfattande granskning av den koloniala plundringen, efter att ha sagt till studenter i Burkina Faso "att det afrikanska kulturarvet inte bara ska finnas på europeiska museer och privata samlingar".