Hans Snellman kandiderar för SFP i riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Hans Snellman kandiderar i riksdagsvalet för SFP i Österbotten. Foto: Arkiv
I samband med kretsstyrelsemötet tisdagen den 4 december nominerade SFP i Österbotten Hans Snellman som riksdagsvalskandidat. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är viktigt att vi stärker samarbete inom olika sektorer mellan samtliga tre landskap i Österbotten. Målet ska vara att bli landets mest framgångsrika ekonomiområde med fokus på en nordisk dimension av samverkan, säger Snellman.

Medborgarnas grundlagsenliga fri- och rättigheter bör tryggas i alla dess former nu och framöver, inte minst den språkliga servicen inom olika förvaltningsområden.

Hela kustområdet har ett aktivt näringsliv och Snellman vill jobba för att skapa rätta förutsättningar för företagen att växa.

– Arbets- och näringslivets och ekonomisk tillväxt skapas genom väl utbyggd infrastruktur, hög nivå på utbildning och en välmående befolkning, säger Snellman.

Ytterligare vill Snellman arbeta för ett mer inkluderande samhälle.

–  Alla människor oberoende språk, ålder eller var man kommer ifrån ska känna sig trygga och en del av samhället. Vi måste bli bättre på att inkludera invandrare och personer med uppehållstillstånd, ungdomar och arbetslösa i samhället, säger Snellman.

SFP lokalavdelning i Karleby stöder Snellmans kandidatur i riksdagsvalet 2019. 

– Snellmans erfarenhet av statlig, kommunal och kyrklig förvaltning och ledarskap ger honom goda förutsättningar att sköta förtroendeuppdrag. Vi stöder varmt hans kandidatur, säger Brit Stenman, viceordförande i Karleby lokalavdelning.

Tidigare har SFP i Österbotten nominerat Kari Harju, Anna-Maja Henriksson, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Leena Nikkari-Östman, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Niclas Sjöskog, Sari Somppi, Ulf Stenman och Joakim Strand till kandidater i riksdagsvalet 2019.

Kommentarer
|

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Nyhetsbild
Hippi Hovi antecknar i sin grupp. I den ingick Viktoria Grahn, Pekka Peura, Liisa Nissinen, Tapio Nissinen, Kristina Ström, Ulf Pensar, Michael Sundelin, Tuija Arina-Sundelin, Holger Nordström och Terttu Leppäkoski. Foto: Linus Lindholm
Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Invånare tog del av Vasklotplan – undrade om buller och utsläpp från nya fabriken

Förslaget om en ny cykelväg  fick tummen upp av Vasklotborna. Men att deras idrottsplan hamnar under Wärtsiläbygget gillar de inte.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Mest läst senaste veckan