Hans Snellman kandiderar för SFP i riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Hans Snellman kandiderar i riksdagsvalet för SFP i Österbotten. Foto: Arkiv
I samband med kretsstyrelsemötet tisdagen den 4 december nominerade SFP i Österbotten Hans Snellman som riksdagsvalskandidat. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är viktigt att vi stärker samarbete inom olika sektorer mellan samtliga tre landskap i Österbotten. Målet ska vara att bli landets mest framgångsrika ekonomiområde med fokus på en nordisk dimension av samverkan, säger Snellman.

Medborgarnas grundlagsenliga fri- och rättigheter bör tryggas i alla dess former nu och framöver, inte minst den språkliga servicen inom olika förvaltningsområden.

Hela kustområdet har ett aktivt näringsliv och Snellman vill jobba för att skapa rätta förutsättningar för företagen att växa.

– Arbets- och näringslivets och ekonomisk tillväxt skapas genom väl utbyggd infrastruktur, hög nivå på utbildning och en välmående befolkning, säger Snellman.

Ytterligare vill Snellman arbeta för ett mer inkluderande samhälle.

–  Alla människor oberoende språk, ålder eller var man kommer ifrån ska känna sig trygga och en del av samhället. Vi måste bli bättre på att inkludera invandrare och personer med uppehållstillstånd, ungdomar och arbetslösa i samhället, säger Snellman.

SFP lokalavdelning i Karleby stöder Snellmans kandidatur i riksdagsvalet 2019. 

– Snellmans erfarenhet av statlig, kommunal och kyrklig förvaltning och ledarskap ger honom goda förutsättningar att sköta förtroendeuppdrag. Vi stöder varmt hans kandidatur, säger Brit Stenman, viceordförande i Karleby lokalavdelning.

Tidigare har SFP i Österbotten nominerat Kari Harju, Anna-Maja Henriksson, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Leena Nikkari-Östman, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Niclas Sjöskog, Sari Somppi, Ulf Stenman och Joakim Strand till kandidater i riksdagsvalet 2019.

Kommentarer
|

Peter Östman: Essayahs bröstcancer en orsak till att jag ställer upp i valet

Nyhetsbild
Peter Östman är redo att axla ett större ansvar inom KD, och bedömer att han har goda chanser att bli en av partiets viceordföranden. Foto: Kevin Åkerlund
Peter Östman ställer upp i Kristdemokraternas viceordförandeval i helgen. Inte för att utmana ordförande Essayah utan för att stöda henne.

Mest läst senaste veckan