|

Hoppar av Oscarsgalan efter homofobkritik

NyhetsbildZoom
Kevin Hart. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Kevin Hart lämnar det prestigefulla uppdraget som värd för Oscarsgalan. Anledningen är att han anklagas för att ha gjort homofoba uttalanden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Jag är ledsen att jag har sårat folk. Jag utvecklas och vill fortsätta att göra det Mitt mål är att föra samman människor, inte slita dem isär", skriver Hart på Twitter och gör klart att han hoppar av för att för att inte vara "en distraktion under en kväll som ska hylla så många talangfulla konstnärer".

"Jag ber uppriktigt om ursäkt till Hbtq-samhället för de okänsliga formuleringarna jag tidigare har gjort", skriver han också.

Kevin Hart har varit med i filmer som "Ride along", "Central intelligence" och "Jumanji: Welcome to the jungle", och turnerar också som ståuppkomiker.

Han skulle ta över efter Jimmy Kimmel, som lett galan de senaste två åren.

Oscarsgalan sänds från The Dolby Theatre i Los Angeles 25 februari. Vem som ersätter Hart är ännu inte känt.

Kommentarer
|

"Kyssande sjömannen" från ikonisk bild är död

Nyhetsbild
"Kissing sailor" eller den kyssande sjömannen från den kända bilden i Life Magazine. Victor Jorgensens bild är inte upphovsrättsskyddad och visar paret från en annan vinkel än på det kända fotografiet från Life. Arkivbild. Foto: Victor Jorgensen/Wikimedia Commons
George Mendonsa, som hela livet hävdade att han var den sjöman som fångats på bild när han kysste en sjuksköterska för att fira slutet av andra världskriget, har dött, skriver NBC News.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan