|

Mikael Persbrandt ringer in det nya året i SVT

NyhetsbildZoom
Mikael Persbrandt. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT
"Ring klocka, ring". I år tar Mikael Persbrandt över det ärofyllda uppdraget att ringa in det nya året i SVT:s sändning från Skansen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Vi är glada att kunna hälsa Mikael välkommen som årets nyårstalare", säger John Brattmyhr, chef på Skansen, i ett pressmeddelande.

"Han är en karismatisk skådespelare som vi tror kan göra dikten samma rättvisa som alla hans föregångare gjort".

Anne Lundberg leder nyårssändningen och för underhållningen står bland andra Sissel Kyrkjebø, Darin, LaGaylia Frazier och Moneybrother.

"Det blir tredje gången gillt jag programleder Tolvslaget från Skansen och det blir bara roligare och roligare! Jag är otroligt stolt och glad över uppdraget att få leda Tolvslaget tillsammans med alla dessa fantastiska artister och med en diktläsare som kommer att läsa Tennysons dikt helt otroligt bra", säger Anne Lundberg i ett pressmeddelande.

Under sina uppträdanden ska Moneybrother hylla Jerry Williams och även sin son, LaGaylia Frazier ska hylla Aretha Franklin och Sissel Kyrkjebø ska framföra en nyskriven nyårshymn tillsammans med Lilla Kören.

Mikael Persbrandt är just nu aktuell med Anna Odells långfilm "X & Y".

|

"Kyssande sjömannen" från ikonisk bild är död

Nyhetsbild
"Kissing sailor" eller den kyssande sjömannen från den kända bilden i Life Magazine. Victor Jorgensens bild är inte upphovsrättsskyddad och visar paret från en annan vinkel än på det kända fotografiet från Life. Arkivbild. Foto: Victor Jorgensen/Wikimedia Commons
George Mendonsa, som hela livet hävdade att han var den sjöman som fångats på bild när han kysste en sjuksköterska för att fira slutet av andra världskriget, har dött, skriver NBC News.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan