|

Medicinsk cannabis legaliserat i Thailand

NyhetsbildZoom
Marijuana är nu tillåtet för medicinskt bruk i Thailand. Foto: Matilde Campodonico/AP/TT
Cannabis för medicinskt bruk är tillåtet i Thailand från och med nu. Detta i en del av världen där narkotikabrott annars kan straffas med döden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det av militärjuntan utnämnda parlamentet godkände cannabislagen på ett tv-sänt extrasammanträde där en rad lagar klubbades igenom inför årsslutet.

– Detta är en nyårsgåva från parlamentet till regeringen och det thailändska folket, säger Somchai Sawangkarn, ordförande i det utskott som förberett lagändringen.

I Thailand användes marijuana i smärtstillande syfte fram till 1930-talet. Aktivister hoppas att nästa steg blir att drogen tillåts även för njutning.

Kontroverserna kring lagstiftningen har främst gällt farhågor att utländska företag tillåts få patent som låter dem dominera marknaden med höga priser, till förfång för fattiga thailändare, och kanske också gör det svårt för den inhemska forskningen att komma åt marijuanaextrakt.

Kommentarer
|

Över 100 befaras ha drunknat i Medelhavet

Nyhetsbild
En migrantbåt på Medelhavet. Arkivbild. Foto: Emilio Morenatti/AP/TT
Över 100 personer befaras ha drunknat då en båt full av migranter sjönk utanför Libyens kust på tisdagen, enligt Läkare utan gränser.

Mest läst senaste veckan