|

Medicinsk cannabis legaliserat i Thailand

NyhetsbildZoom
Marijuana är nu tillåtet för medicinskt bruk i Thailand. Foto: Matilde Campodonico/AP/TT
Cannabis för medicinskt bruk är tillåtet i Thailand från och med nu. Detta i en del av världen där narkotikabrott annars kan straffas med döden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det av militärjuntan utnämnda parlamentet godkände cannabislagen på ett tv-sänt extrasammanträde där en rad lagar klubbades igenom inför årsslutet.

– Detta är en nyårsgåva från parlamentet till regeringen och det thailändska folket, säger Somchai Sawangkarn, ordförande i det utskott som förberett lagändringen.

I Thailand användes marijuana i smärtstillande syfte fram till 1930-talet. Aktivister hoppas att nästa steg blir att drogen tillåts även för njutning.

Kontroverserna kring lagstiftningen har främst gällt farhågor att utländska företag tillåts få patent som låter dem dominera marknaden med höga priser, till förfång för fattiga thailändare, och kanske också gör det svårt för den inhemska forskningen att komma åt marijuanaextrakt.

Kommentarer
|

Nya dödsfall på överfullt Mount Everest

Nyhetsbild
Det har varit en svart vecka på Mount Everest. Under lördagen steg veckans dödstal till åtta efter att en brittisk man mist livet på världens högsta berg. Arkivbild. Foto: Molly Sprayregen
Världens högsta berg, Mount Everest, fortsätter att skörda dödsoffer bland mängder av klättrare som drömmer om att nå dess topp. På en vecka har åtta människor mist livet – senast under lördagen då en brittisk man omkom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan