Här kan du svara på enkäten om mobbning i skolan

NyhetsbildZoom
Alla konflikter mellan unga är inte mobbning. Det är de systematiska trakasserierna som kan vara förödande. Foto: Jonas Brunnström
Blir du mobbad i skolan? Hur går det till? Vad känner du? Hur kan det undvikas? Berätta i vår anonyma enkät.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mobbning kan vara förödande. Den drabbar unga i den mest sårbara åldern. Mobbaren kan fortsätta i vuxen ålder. Och även om mobbningen upphör, är det inte ovanligt att den mobbade fortsätter mobba sig själv.

Särskilt i en tid när mobbningen har digitaliserats är det nödvändigt med information, medvetenhet och äkta berättelser.

Berättelserna vill Vasabladet och Centret för livslångt lärande ha inför ett brett upplagt seminarium i Vasa den 13 februari. Nu finns det en enkät där man kan vara fullständigt anonym. Har du mobbat, mobbats eller bevittnat mobbning, gå in på webbenkäten och berätta.

Enkäten hittar du här.

Kommentarer

Forskare efterlyser krafttag mot mobbning – ny lagstiftning och övervakning behövs

Nyhetsbild
Niina Mäntylä har studerat offer för mobbning och undersökt elevernas rättsskydd. Hon är övertygad om att de vuxnas attityder ställer till det. Foto: Mikael Nybacka
Många lärare vill hjälpa mobboffer, men lagstiftningen kommer emot. Det säger Vasaforskaren Niina Mäntylä. Hon jämför med Sverige: Där är det bättre.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan