Marknaden har reagerat positivt på optimismen. Samtliga asiatiska börser stiger under morgonen och under onsdagen stängde Wall Street på plus.

USA har överlämnat en lista med krav som ska skriva om villkoren för handel mellan länderna. Bland annat kräver USA justeringar av Kinas policy för skydd av immaterialrätt och tekniköverföring.

Även Kinas handelsdepartement uppger att samtalen varit omfattande, djupa och detaljerade och har lagt en grund för att hitta en lösning på ländernas problem. Parterna har kommit överens om att hålla tät kontakt, uppger departementet i ett uttalande. USA:s president Donald Trump uppgav i tisdags att samtalen gick "väldigt bra".

Handelssamtalen syftar till att få ett slut på det snart ettåriga handelskriget mellan världens två största ekonomier. Samtalen var de första sedan Donald Trump och den kinesiske ledaren Xi Jinping vid G20-mötet i Argentina i fjol kom överens om ett eldupphör i handelskonflikten. Den fristen gäller i 90 dagar från och med den 1 december.