|

R Kellys advokat: Fullständig lögn

NyhetsbildZoom
R Kelly. Arkivbild. Foto: Frank Franklin II/AP/TT
R Kellys advokat Steve Greenberg slår tillbaka mot de nya anklagelser om sexuella övergrepp som nyligen riktades mot r'n'b-sångaren i en dokumentär.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I ett uttalande beskyller han dokumentären för att sakna bevis och för att vara full av felaktigheter. Han kallar den en riktad attack i syfte att tjäna pengar och säger att anklagelserna mot stjärnan är en "fullständig lögn".

Den sex timmar långa "Surviving R Kelly" sändes i flera delar förra veckan. I den vittnar flera kvinnor om så väl fysiska som psykiska övergrepp som sångaren ska ha begått, i vissa fall när de var minderåriga.

R Kelly anklagades 2017 för att i flera år ha hållit unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Han har även åtalats för barnpornografibrott efter att han påstods ha spelat in en sexvideo med sig själv tillsammans med en 14-årig flicka 2002. Han friades sex år senare.

Under metoo-rörelsen förra året fick anklagelserna mot honom ny fart, bland annat genom uppmaningar till bojkott mot musiktjänster och konsertarrangörer.

|

Pedersöre Teater jubilerar med specialskriven pjäs

Nyhetsbild
Tom Wilhelms har skrivit om en kvinna som flyttar tillbaka till landsbygden. Foto: Jonas Brunnström
Det finns alltid en landsbygd som måste försörja de växande städerna. Det vill manusförfattaren Tom Wilhelms belysa i "All vår möda och alla våra drömmar".

Mest läst senaste veckan