|

Iltalehti: Inställningen till utlänningar har inte förändrats märkbart

NyhetsbildZoom
Avslöjandet av den omfattande härvan av sexualbrott mot barn i Uleåborg har inte fått attityderna mot utlänningar att hårdna. Foto: Mikael Sjövall/SPT
De senaste veckornas uppståndelse kring sexualbrott med utlänningar som misstänkta gärningsmän har inte ökat finländarnas avvisande inställning till utlänningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det visar en undersökning som tidningen Iltalehti låtit göra. Däremot anser 91 procent av dem som deltog i undersökningen att utlänningar som begår sexualbrott bör utvisas.

Samtidigt anser 95 procent att straffen för sexualbrott behöver skärpas oberoende av gärningsmannens nationalitet eller etniska tillhörighet.

– Finländare ser på de här brotten ut ett rättsligt perspektiv. Man är noga med att det är den skyldiga som straffas och att inte alla invandrare skuldbeläggs, säger forskningschef Juho Rahkonen vid Taloustutkimus till Iltalehti.

Undersökningen visar också att inställningen till utlänningar inte märkbart förändrats sedan förra undersökningen 2016.

1 022 myndiga personer som är permanent bosatta i Finland deltog i undersökningen som gjordes av Taloustutkimus.

Kommentarer
|

Tsunamin av Rivotrilpiller syns även inom missbrukarvården – men det verkliga problemet är föråldrade attityder

Nyhetsbild
I maj beslagtog Helsingforspolisen över 300 000 Rivotrilpiller i en skåpbil. Polisen misstänker fyra rumänska män för införseln. Foto: Polisinrättningen i Helsingfors
Den aggressiva försäljningen av olagliga Rivotrilpiller syns tydligt bland A-klinikkas patienter i Helsingfors. Missbrukare använder pillren huvudsakligen för deras ångestdämpande effekt.

Mest läst senaste veckan