|

Iltalehti: Inställningen till utlänningar har inte förändrats märkbart

NyhetsbildZoom
Avslöjandet av den omfattande härvan av sexualbrott mot barn i Uleåborg har inte fått attityderna mot utlänningar att hårdna. Foto: Mikael Sjövall/SPT
De senaste veckornas uppståndelse kring sexualbrott med utlänningar som misstänkta gärningsmän har inte ökat finländarnas avvisande inställning till utlänningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det visar en undersökning som tidningen Iltalehti låtit göra. Däremot anser 91 procent av dem som deltog i undersökningen att utlänningar som begår sexualbrott bör utvisas.

Samtidigt anser 95 procent att straffen för sexualbrott behöver skärpas oberoende av gärningsmannens nationalitet eller etniska tillhörighet.

– Finländare ser på de här brotten ut ett rättsligt perspektiv. Man är noga med att det är den skyldiga som straffas och att inte alla invandrare skuldbeläggs, säger forskningschef Juho Rahkonen vid Taloustutkimus till Iltalehti.

Undersökningen visar också att inställningen till utlänningar inte märkbart förändrats sedan förra undersökningen 2016.

1 022 myndiga personer som är permanent bosatta i Finland deltog i undersökningen som gjordes av Taloustutkimus.

Kommentarer
|

Henriksson om utskottsutlåtandet: "Ett styrkebesked av vår representativa demokrati"

Nyhetsbild
Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är stolt över grundlagsutskottets enhälliga utlåtande om social- och hälsovårdsreformen. Foto: Mikael Sjövall/SPT
Tidspressen syntes tidvis i grundlagsutskottets arbete med social- och hälsovårdsreformen, säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson till Yle.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan