|

KPO sysselsätter 1100 unga i sommar

NyhetsbildZoom
KPO kommer att sysselsätta 1100 unga i sommar. Foto: Arkiv/Seppo Lammi
Handelslaget KPO kommer sysselsätta över 1100 sommarjobbare under sommaren, skriver man i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ungefär hälften av ungdomarna man kommer att sysselsätta är högstadie- och gymnasieelever som deltar i programmet "Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna". Sommarjobbarna kommer till största del att sysselsättas i kundbetjäningsuppgifter, till exempel som försäljare, servitörer och trafikbutikspersonal. Även i år kommer KPO delta i kampanjen "Ansvarsfullt sommarjobb". 

– KPO är även i år en av de största arbetsgivarna i de österbottniska landskapen, vare sig det är frågan om sommarjobbare eller ordinarie personal. Vår målsättning är att erbjuda unga positiva arbetserfarenheter, därför sätter vi stor vikt på att introducera unga i arbetet. Handelsbranschen är för många den första kontakten till arbetslivet, säger personaldirektören Leif Lindberg i ett pressmeddelande.

Ansökningstiden för sommarjobb är i kraft till 3 mars. Dagen efter, den 4 mars, börjar ansökningstiden för "Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna".  

Handelslaget KPO hör till de största regionhandelslagen i Finland och i slutet av 2018 sysselsatte KPO cirka 1700 personer inom handels- och servicebranschen. Handelslaget verkar inom ekonomiområdet Karleby, Jakobstad, Vasa och Ylivieska.

Kommentarer
|

Norsk sprithandlare förvirrad av Jägermeister

Nyhetsbild
Jägermeister i en taxfreebutik på flygplatsen i Oslo. Arkivbild. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix/TT
Är spritdrycken Jägermeister en bitter, eller är det en likör? Det är något som fått de ansvariga vid Norges svar på Systembolaget – Vinmonopolet – att klia sig i huvudet på senare tid, skriver Aftenposten. Efter hela 40 år ska nu flaskan flyttas från hyllan med bittra spritsorter, men frågan är vart.

Mest läst senaste veckan