|

Sjuklig Bouteflika kandiderar som president

NyhetsbildZoom
Algeriets president Abdelaziz Bouteflika. Arkivbild. Foto: Sidali Djarboub/AP/TT
Algeriets 81-årige president Abdelaziz Bouteflika har haft makten sedan 1999 – och det vill han fortsätta ha ett tag till.Han klargör nu att han kandiderar till presidentposten för en femte period vid valet den 18 april, trots sin skrala hälsa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Naturligtvis har jag inte samma fysiska kraft som tidigare – något jag aldrig dolt för folket. Men den obrutna viljan att tjäna har aldrig lämnat mig och den tillåter mig att övervinna de begränsningar som är knutna till hälsoproblem som alla en dag kan känna av, säger Bouteflika enligt den statliga nyhetsbyrån APS.

Tidigare i februari uttalade landets styrande koalition – där presidentens parti FLN ingår – sitt stöd för Bouteflika.

Han har på senare år sällan setts till i offentligheten på grund av sin hälsa. Bouteflika sitter i rullstol efter ett slaganfall 2013.

Algeriets president Abdelaziz Bouteflika. Arkivbild. Foto: Sidali DjarboubAhmed Ouyahia, Algeriets premiärminister, har sagt att presidentens hälsoläge inte är ett hinder för ännu en mandatperiod.

Det största islamistiska partiet, MSP, har luftat motsatt åsikt och lanserar sin egen kandidat – Abderrazak Makri.

Även den 64-årige pensionerade generalen Ali Ghediri kandiderar.

Däremot har socialistpartiet FFS ingen kandidat och partiet manar till en "aktiv, intensiv och fredlig bojkott" av valet. (TT-AFP)

Kommentarer
|

Amnesty: Över 40 dödade i Venezuela

Nyhetsbild
Över 40 människor dödades under de stora demonstrationerna mot den sittande presidenten Nicolás Maduro i Venezuela i slutet av januari, enligt en rapport från Amnesty International. Arkivbild. Foto: Fernando Llano/AP/TT
Över 40 människor dödades under de stora demonstrationerna mot den sittande presidenten Nicolás Maduro i Venezuela i slutet av januari.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Europa, vart är vi på väg?

Vi ser flyktingar som slussas omkring på Medelhavet, den böljande blå muren. Vi ser vägblockader, gula västar och tårgas.

Nyhetsbild
Lokalt

Ivrig diskussion om legalisering av cannabis – panelen oeniga i flera frågor men ville ändå nå samma mål

Ett diskussionstillfälle om legalisering av cannabis i Finland lockade en ung publik till Raawka på onsdag kväll. Rösterna för Amnesty International - Finländska sektionen och Nykterhetsförbundet Hälsa och trafik är av olika åsikter, men har ett gemensamt mål – att främja hälsan.

Nyhetsbild
Lokalt

En till sjukhus efter dikeskörning i Malax

MALAX En bil med tre personer i bilen körde i diket på Jurvavägen i Malax på onsdagskvällen. Två av personerna var barn.

Nyhetsbild
Sport

Välförtjänt seger för Sport

ISHOCKEY Matchen var en bergochdalbana som innehöll det mesta. Men sin vana trogen vände Sport än en gång skutan, avgjorde i förlängning och har fortfarande häng på slutspel.

Mest läst senaste veckan