|

Mindre byråkrati för EU-medborgare

NyhetsbildZoom
Vigselbevis från de som bor i ett annat EU-land kommer inte att behöva en stämpel för att äktheten ska styrkas, enligt Europeiska kommissionen. Arkivbild. Foto: Axel Öberg / SvD / TT
Från och med i dag gäller nya regler för omkring 17 miljoner EU-medborgare som bor eller arbetar i ett annat EU-land. Numera behövs inte en stämpel för att bevisa äktheten i officiella handlingar, som födelsebevis, vigselbevis eller utdrag ur belastningsregister.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till nu har det krävts en stämpel i handlingarna, men det kravet tas alltså bort. Proceduren har beskrivits som ett kostsamt och byråkratiskt krångel för de som vill gifta sig eller börja arbeta i ett annat EU-land. Den nya förordningen innehåller samtidigt stränga bestämmelser för att förhindra förfalskningar, enligt Europeiska kommissionen.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ledande tjänsteman slutar i Kaskö

Turbulensen inom stadsförvaltningen i Kaskö fortsätter. Nu har en ledande tjänsteman igen sagt upp sig, efter bara ett knappt år på posten.

Nyhetsbild
Inrikes

Åklagaren i polisrättegången: "En dyster bild av vad som skett inom polisen"

Åklagaren målade upp en väldigt sorglig bild av polisledningens agerande i samband med Jari Aarnios skumraskaffärer. Enligt åklagaren visste alla att allt inte stod rätt till, men valde att blunda.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan