|

Mindre byråkrati för EU-medborgare

NyhetsbildZoom
Vigselbevis från de som bor i ett annat EU-land kommer inte att behöva en stämpel för att äktheten ska styrkas, enligt Europeiska kommissionen. Arkivbild. Foto: Axel Öberg / SvD / TT
Från och med i dag gäller nya regler för omkring 17 miljoner EU-medborgare som bor eller arbetar i ett annat EU-land. Numera behövs inte en stämpel för att bevisa äktheten i officiella handlingar, som födelsebevis, vigselbevis eller utdrag ur belastningsregister.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till nu har det krävts en stämpel i handlingarna, men det kravet tas alltså bort. Proceduren har beskrivits som ett kostsamt och byråkratiskt krångel för de som vill gifta sig eller börja arbeta i ett annat EU-land. Den nya förordningen innehåller samtidigt stränga bestämmelser för att förhindra förfalskningar, enligt Europeiska kommissionen.

Kommentarer
|

Weinstein uppges betala miljoner i förlikning

Nyhetsbild
Harvey Weinstein uppges ha uppnått förlikning med kvinnor som anklagat honom för trakasserier i ett civilmål. Arkivbild. Foto: Seth Wenig/AP/TT
Filmmogulen Harvey Weinstein uppges betala ut 44 miljoner dollar i förlikning efter att ett stort antal kvinnor anklagat honom för sexuella trakasserier.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan