|

Henriksson om Vasa centralsjukhus: Majoriteten i utskottet svek

NyhetsbildZoom
Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är besviken. Foto: Markku Ulander
Vasa centralsjukhus omfattande jour hade kunnat räddas under denna riksdagsperiod, men den politiska viljan saknades i social- och hälsovårdsutskottet, anser Anna-Maja Henriksson.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anna-Maja Henriksson, Svenska folkpartiets ordförande och riksdagsledamot, är besviken att majoriteten i riksdagens social- och hälsovårdsutskott inte gav grönt ljus för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus. 

"Jag är oerhört besviken att man igen en gång dragit i handbromsen."
Anna-Maja Henriksson
SFP:s ordförande
 
Men, majoriteten i utskottet stödde inte SFP:s
förslag om att godkänna medborgarinitiativet.

– Jag är oerhört besviken att man igen en gång dragit i handbromsen. Social- och hälsovårdsutskottet hade i dag en helt unik tredje chans att rädda Vasa centralsjukhus omfattande jour men majoriteten svek. Nu ser vi svart på vitt vad majoriteten i utskottet gick för i den här frågan, säger Henriksson.


– SFP kommer givetvis att dagligen fortsätta föra Vasa centralsjukhus sak tills den här frågan är löst. Det handlar om jämlik behandling av medborgarna i vårt land, säger Henriksson.

Visa fler
Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Man sköts i höger ljumske i Kristinestad – mobilen stoppade en del av haglen

I morgon begärs en 41-årige man misstänkt för skottdramat i Kristinestad i fredags häktad. Han sköt offret i ljumsken med hagelgevär. Offret hade en osannolik tur.

Nyhetsbild
Ekonomi

Elho går som tåget – "Allt tyder på att vi slår nytt rekord"

Det råder en stark framtidstro på Elho i Bennäs. En global effektivisering av jordbruket står för dörren och Elho tillverkar maskiner som höjer produktiviteten avsevärt inom lantbruket.

Lokalt

Rekordmånga ville läsa om folkomröstningen – Vasabladet.fi överbelastades

Intresset för Vasabladets rapportering från folkomröstningen i Korsholm var stort på söndagskvällen – så stort att nyhetssajten till sist blev överbelastad.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan