|

Dödssiffran stiger i Sri Lanka - Minst 156 döda i sprängdåd

NyhetsbildZoom
Polis utanför kyrkan i huvudstaden Colombo i Sri Lanka. Foto: Eranga Jayawardena/TT/AP
UPPDATERAD. En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Omkring 156 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Många människor ska ha besökt kyrkorna i samband med påskfirandet när explosionerna inträffade. Minst 156 människor har dödats, rapporterar nyhetsbyrån AFP med hänvisning till poliskällor. Av dessa är minst 35 utländska medborgare. Över 400 personer har skadats i samband explosionerna, enligt uppgifter till Reuters.

Enbart i kyrkan S:t Sebastian i Katuwapitiya norr om huvudstaden Colombo ska över 50 människor ha mist livet, uppger en polis för Reuters.

Enligt HBL hade Utrikesministeriet klockan 9:15 varken fått in rapporter om skadade finländare eller kontaktats av finländare på plats i Sri Lanka.

 

Enligt polisen i landet rör det sig om sex explosioner. Totalt ska tre kyrkor och tre hotell ha drabbats. Rapporter om explosioner har kommit från huvudstaden Colombo och staden Negombo några mil längre norrut. Enligt BBC ska explosioner även ha skett i Kochchikade, norr om Negombo, och i Batticaloa på landets ostkust.

Landets polischef gick för tio dagar sedan ut och varnade för att självmordsbombare planerade att attackera kyrkor i landet, skriver AFP. Informationen kom från en utländsk underrättelsetjänst som varnade för att den islamistiska gruppen NTJ planerade ett dåd. NTJ är en radikal islamistisk grupp i Sri Lanka som lät tala om sig förra året i samband med vandalisering av buddhistiska statyer.

Ingen grupp har tagit på sig söndagens sprängdåd.

Runt tio procent av landets i huvudsak buddhistiska befolkning är kristna.

Sri Lankas president Maithripala Sirisena säger vara chockad av dåden. Premiärminister Ranil Wickremesinghe har kallat det nationella säkerhetsrådet till krismöte.

Visa fler
Kommentarer
|

Tolv döda i polistillslag i Egypten

Nyhetsbild
Kairo.
Tolv misstänkta jihadister har dödats i två polistillslag nära Egyptens huvudstad Kairo, uppger landets inrikesdepartement i ett uttalande.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan