|

Klimataktivister: Vill samtala med regeringen

NyhetsbildZoom
Demonstranter vid Oxford Circus i London. Foto: Frank Augstein/AP/TT
Över 800 personer har gripits i samband med klimatprotesterna som den senaste veckan pågått i Storbritanniens huvudstad London.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Demonstranterna har bland annat blockerat berömda och hårt trafikerade vägar och platser i staden.

Extinction Rebellion, som organiserar protesterna, säger nu att de är villiga att sätta sig ner och samtala med regeringen.

– Vi är beredda att ta en paus om regeringen kan sätta sig vid förhandlingsbordet, säger James Fox, talesperson för Extinction Rebellion.

– Vi kan överväga att dra oss tillbaka om de är villiga att diskutera våra krav.

Londons borgmästare Sadiq Kahn säger i ett svar till demonstranterna att han delar deras passion för klimatet, men att protesterna är kontraproduktiva, både vad gäller syftet och för staden London.

"Mitt budskap till alla demonstranter i dag är tydligt: Ni måste låta London återgå till det normala", skriver Kahn i ett uttalande.

Kommentarer
|

Nya dödsfall på överfullt Mount Everest

Nyhetsbild
Det har varit en svart vecka på Mount Everest. Under lördagen steg veckans dödstal till åtta efter att en brittisk man mist livet på världens högsta berg. Arkivbild. Foto: Molly Sprayregen
Världens högsta berg, Mount Everest, fortsätter att skörda dödsoffer bland mängder av klättrare som drömmer om att nå dess topp. På en vecka har åtta människor mist livet – senast under lördagen då en brittisk man omkom.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan