Enligt Israel har runt 430 raketer avfyrats från Gaza sedan lördagen.

– Jag har instruerat (militären) i morse att fortsätta sina massiva attacker mot terroristelement i Gazaremsan, och har beordrat att trupperna runt Gazaremsan ska stärkas med stridsvagnar, artilleri och infanteri, säger Netanyahu på söndagen vid ett regeringssammanträde.

Sex palestinier och en israel rapporteras döda i det än en gång uppblossade våldet.

Ytterligare två personer rapporteras ha omkommit när en raket slog ned i ett industriområde nära gränsen under söndagen. Enligt polisen dödades de av en raket från Gaza men deras nationaliteter är inledningsvis inte kända.

Lördagens raketbeskjutning mot Israel möttes av israeliska flygattacker och internationell maning till eldupphör. Eldväxlingen har fortsatt under natten. Flyglarmen har hörts i flera israeliska städer under dygnets mörka timmar. Israeliska armén uppger att man har attackerat 60 mål i Gaza under natten.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström ser utvecklingen i Gaza och södra Israel som "alarmerande".

"Tragisk förlust av liv. Fullt stöd för FN:s och EU:s uppmaningar till nedtrappning och för Egypten och FN:s försök att lugna situationen. Akut behov att skydda civila liv. Endast en hållbar politisk lösning kan sätta stopp för våldet", twittrar hon.