|

Ja till USA:s hårdaste abortlag

Delstatskongressledamöterna Chris Pringle och Terri Collins i Alabama Statehouse i Montgomery i samband med veckans överläggningar om abortlagstiftningen. Zoom
Foto: Mickey Welsh/AP/TT

Delstatskongressledamöterna Chris Pringle och Terri Collins i Alabama Statehouse i Montgomery i samband med veckans överläggningar om abortlagstiftningen.

Senaten i Alabama har röstat igenom ett förslag som skulle innebära USA:s striktaste abortlag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Endast den republikanske guvernören Kay Iveys underskrift saknas nu. Men lagen väntas också möta hårt motstånd i domstolar.

Den enda omständighet då abort tillåts enligt förslaget är om moderns hälsa är i fara.

Delstatssenaten röstade ja med siffrorna 25 mot 6. Om Ivey skriver under träder lagen i kraft efter ett halvår – om den inte stoppas i domstol.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

USA köper upp hela lagret av coronaläkemedel – "Finns inget kvar för Europa"

En medicinflaska innehållande läkemedlet remdesivir kontrolleras vid en anläggning för läkemedelstillverkning i USA. Arkivbild.
Foto: Gilead Sciences/AP/TT

En medicinflaska innehållande läkemedlet remdesivir kontrolleras vid en anläggning för läkemedelstillverkning i USA. Arkivbild.

USA har gjort stora inköp av det antivirala läkemedlet remdesivir, som visats ha effekt i behandlingen av covid-19, rapporterar The Guardian.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan