|

Rihanna rikaste kvinnliga musikstjärnan

NyhetsbildZoom
Rihanna presenterar sin första kollektion för sitt egna modehus Fenty i slutet av maj. Foto: Francois Mori/AP/TT
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Musik, mode och smink har gjort Rihanna till en av världens mest inflytelserika artister, och även rikaste. Den Barbados-födda sångerskan och entreprenören är världens mest förmögna kvinnliga artist, med en förmögenhet på 600 miljoner dollar, skriver Forbes.

31-åringen har därmed passerat artister som Madonna (570 miljoner dollar), Céline Dion (450 miljoner) och Beyoncé (400 miljoner) i pengaligan.

Rihanna, eller Robyn Rihanna Fenty som hennes fullständiga namn lyder, har sedan debuten 2005 haft 14 singelettor på amerikanska Billboard-listan och sålt miljontals skivor, men det är från sminkföretaget Fenty Beauty de stora pengarna har rullat in. Märket blev omedelbart en stor succé när det startades 2017, och i maj lanserade Rihanna och franska modejätten LVMH klädmärket och modehuset Fenty, som ska fokusera på lyxkläder, skor och accessoarer.

Sedan tidigare är Rihanna även delägare i underklädesmärket Savage x Fenty. 

Rihanna vid den årliga Met-galan 2015.
Foto: Charles Sykes/AP/TT

Rihanna vid den årliga Met-galan 2015.

Kommentarer
|

RECENSION: Stark och gripande roman om en utmanande samtid

Nyhetsbild
Adrian Perera. Foto: Niklas Sandström
Kan Adrian Pereras avsikt vara att gestalta ett psykiskt sammanbrott som successivt hotar komma allt närmre? Eller vill han visa på svengelskans påträngande marsch genom våra hjärnor?

Mest läst senaste veckan