|

STT: Rinnes regering utser 15 statssekreterare

NyhetsbildZoom
Raimo Luoma utnämndes i fredags till statsminister Antti Rinnes statssekreterare. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Helomvändning från regeringen Sipiläs linje.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Medan Juha Sipiläs (C) regering valde att dra ner rejält på antalet politiska statssekreterare – och nöjde sig med fyra – kommer Antti Rinnes regering att utse 15 politiska statssekreterare. Det rapporterar finska nyhetsbyrån STT i dag.

Statsministerns statssekreterare Raimo Luoma utnämndes i fredags. Luoma, som är utbildad juris kandidat, har fram tills nu varit verkställande direktör för Försörjningsberedskapscentralen och ordförande för Tradeka-Yhtiöts styrelse. Han har tidigare fungerat som finansministerns statssekreterare och länge som avdelningschef vid Arbets- och näringsministeriet, samt arbetat som advokat.

Luomas uppgift som statsministerns statssekreterare och närmaste medhjälpare är bland annat att leda beredningen i statsrådet, främja och följa genomförandet av regeringsprogrammet samt att ansvara för samarbetet med ministerierna.


SFP:s ministrar får en statssekreterare

Enligt STT görs flera statssekreterarutnämningar på torsdag.

Nyhetsbyrån uppger dock att De gröna redan kallat Olli-Poika Parviainen till inrikesminister Maria Ohisalos statssekreterare. Parviainen, som tidigare suttit i riksdagen men inte fick förnyat förtroende i årets val, var i fredags med Ohisalo i Luxemburg där EU:s inrikes- och justitieministrar höll möte.

STT uppger också att SFP:s två ministrar får en statssekreterare, men det är ännu inte offentligt vem det blir.

Olli-Poika Parviainen på plats i Luxemberg med inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna) i fredags. Foto: Lehtikuva/Anniina Luotonen

Visa fler
Kommentarer
|

Sjöräddningen: "Båtolyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste händelsen under midsommaren"

Nyhetsbild
Olyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste midsommarolyckan på sjön enligt sjöräddningsledare Benny Paulsson. Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT/SPT
Förutom båtolyckan med fem personer i Sundom skärgård i Vasa, har läget på havet varit som det brukar under midsommarhelgerna.

Mest läst senaste veckan