|

HS: Sämre förmåner för pensionärer föreslås – ska motverka arbetslöshet

NyhetsbildZoom
Förmånerna för pensionärer ser ut att försämras. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
Pensionsförmånen för efterlevande makar försämras. Detsamma gäller för långtidsarbetslösa som närmar sig pensionsåldern.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arbetsmarknadsorganisationerna i Finland vill i sitt förslag till regeringen att den så kallade pensionsslussens lägre gräns höjs med ett år och att man som änka eller änkling bara ska få pension i tio år. Tanken med förslaget är att motverka arbetslösheten och att minska utgifterna för pensionssystemet och systemet för arbetslöshetsskydd, skriver Helsingin Sanomat.

Organisationerna är Finlands Näringsliv, Finlands Fackförbunds Centralorganisation, STTK, Akava, Kommunala arbetsmarknadsverket och Kyrkans arbetsmarknadsverk.

Regeringen brukar i regel lyssna på arbetsmarknadsorganisationerna i den här typen av frågor, så chansen är stor att förslaget godkänns av Antti Rinnes regering.

Kommentarer
|

Sjöräddningen: "Båtolyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste händelsen under midsommaren"

Nyhetsbild
Olyckan i Vasa skärgård är den allvarligaste midsommarolyckan på sjön enligt sjöräddningsledare Benny Paulsson. Foto: Carl-Anton Storbacka/SPT/SPT
Förutom båtolyckan med fem personer i Sundom skärgård i Vasa, har läget på havet varit som det brukar under midsommarhelgerna.

Mest läst senaste veckan