|

Otto Andersson och Silja Borgarsdóttir Sandelin blir specialmedarbetare åt varsin minister

NyhetsbildZoom
Både Otto Andersson och Silja Borgarsdóttir Sandelin har tidigare erfarenhet av att vara specialmedarbetare till en minister. Foto: Pressbild
Otto Andersson blir Anna-Maja Henrikssons specialmedarbetare. Silja Borgarsdóttir Sandelin blir i sin tur specialmedarbetare till Thomas Blomqvist.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Svenska riksdagsgruppens politiska rådgivare Otto Andersson blir specialmedarbetare för SFP:s ministergrupp och justitieminister Anna-Maja Henriksson, meddelar SFP i ett pressmeddelande.

Svenska riksdagsgruppens politiskt sakkunniga Silja Borgarsdóttir Sandelin blir specialmedarbetare för ministern för nordiskt samarbete och jämställdhet, Thomas Blomqvist.

Andersson och Borgarsdóttir Sandelin har under SFP:s tid i oppositionen haft centrala roller i koordineringen och beredningen av både Svenska riksdagsgruppens och SFP:s oppositionspolitik.

Otto Andersson har tidigare jobbat som specialmedarbetare för justitieminister Henriksson i regeringarna Katainen och Stubb 2014-2015 samt som Svenska riksdagsgruppens lagstiftningssekreterare. Andersson är stadsfullmäktigeordförande i Lovisa.
 
Politices magister Silja Borgarsdóttir Sandelin har tidigare jobbat som specialmedarbetare för försvarsminister Carl Haglund våren 2015. Borgarsdóttir Sandelin är stadsfullmäktigeledamot i Helsingfors.

Kommentarer
|

En person omkom i Terjärvolycka

Nyhetsbild
Vägen vid olycksplatsen var avstängd i flera timmar efter krocken. Foto: Kaj Ritala
En personbil och en långtradare krockade på Högnabbavägen i Terjärv på måndagsförmiddagen. Personen som körde personbilen omkom medan passageraren fördes till sjukhus för vård.

Mest läst senaste veckan