|

Stöldvåg i Vasa – fler lyckade och misslyckade fordonsstölder

Under de senaste dagarna har flera mopeder, motorcyklar och bilar stulits runt om i Vasa. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Under de senaste dagarna har flera mopeder, motorcyklar och bilar stulits runt om i Vasa.

Polisen ber om tips och observationer efter en rad fordonsstölder i upptakten till midsommaren. Åtminstone en handfull fordon har stulits under de senaste dagarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under de senaste dagarna har flera mopeder, motorcyklar och bilar stulits runt om i Vasa. Österbottens polisinrättning meddelar om stöldvågen i ett pressmeddelande.

Åtminstone fem fordon har stulits och Polisen har också fått anmälningar om inbrott i bilar. Sönderslagna tändningslås vittnar om flera misslyckade stöldförsök av mopeder. Dessutom har åtskilliga cyklar stulits, både låsta och olåsta. 

Mitt på ljusa dagen stals ett terrängfordon av märket Polaris från Borgaregatans skolas parkering. Stölden ska ha inträffat någon gång mellan klockan 11.30 och 14.oo på onsdagen. Fordonet har registernummer 685-OAJ.

En röd personbil med märke och modell Ford Ecosport, årsmodell 2018 med registernummer GMX-632 har också stulits.

Annons
Stulen är också en motorcykel av märket Yamaha med registernummer 10-OIH. Likaså två mopeder, en blå skoter av märket Keeway med registernummer 48-ZFX och en Yamaha skoter med registernummer DL-180.

Polisen ber om tips från allmänheten via epost till vihjeet.vaasa@poliisi.fi.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Förare misstänkt för rattfylla i Pörtom

Polisen.
Foto: Mats Ekman

Polisen.

Strax innan klockan två natten mellan lördag och söndag stoppade polisen en misstänkt rattfyllerist på riksåttan i Pörtom.

Mest läst senaste veckan