|

Hundratusentals demonstrerade i Tjeckien

En man håller i den tjeckiska flaggan. I bakgrunden syns de tusentals demonstranter som samlats i Tjeckiens huvudstad Prag för att kräva premiärministerns avgång. Zoom
Foto: Petr David Josek/AP/TT

En man håller i den tjeckiska flaggan. I bakgrunden syns de tusentals demonstranter som samlats i Tjeckiens huvudstad Prag för att kräva premiärministerns avgång.

En demonstration i Tjeckiens huvudstad Prag mot landets premiärminister beskrivs som den största i landet sedan den så kallade sammetsrevolutionen 1989, när den kommunistiska regimen störtades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arrangörerna räknar till omkring 250 000 personer som deltog i protesten på söndagen. Siffran har dock inte gått att bekräfta från oberoende håll.

Söndagens demonstration var den senaste i en rad protester mot Andrej Babis under de gångna veckorna. På banderollerna syntes budskap som "avgå!" och "vi har fått nog". Demonstranter bar också den tjeckiska flaggan och EU-flaggan.

Andrej Babis misstänks för att ha svindlat till sig flera miljoner euro i EU-pengar till ett personligt herrgårdsbygge. Han nekar till anklagelserna och kallar det hela en politiskt motiverad häxjakt.

Babis är en av landets mest förmögna män.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Sandstorm piskar Gran Canaria – österbottningar är mitt i ovädret

Sikten är dålig och det blåser kraftigt på Gran Canaria. Luften är full av små sandkorn, skriver Jukka Kanerva.
Foto: Jukka Kanerva

Sikten är dålig och det blåser kraftigt på Gran Canaria. Luften är full av små sandkorn, skriver Jukka Kanerva.

I lördags drog en sandstorm från Sahara in över Gran Canaria. Flera turister från Skandinavien och Finland är mitt i ovädret – bland annat flera österbottningar.

Mest läst senaste veckan