|

Brittiska parlamentet röstade mot smygbrexit

Boris Johnson har insinuerat att han vill "smyga" ut ur EU, enligt brittiska medier – en plan som han själv varken bekräftar eller förnekar. Arkivbild. Zoom
Foto: Frank Augstein/AP/TT

Boris Johnson har insinuerat att han vill "smyga" ut ur EU, enligt brittiska medier – en plan som han själv varken bekräftar eller förnekar. Arkivbild.

Brittiska parlamentsledamöter har godkänt ett förslag som gör det svårare för nästa premiärminister att tvinga fram en hård brexit genom att kringgå parlamentet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De föreslagna åtgärderna, som gick igenom med röstsiffrorna 315 mot 274, ska förhindra möjligheten att entlediga parlamentet mellan den 9 oktober och 18 december, uppger BBC.

Favorittippade premiärministerkandidaten och brexitören Boris Johnson har sagt att Storbritannien måste lämna EU den 31 oktober, med eller utan avtal.

I tisdags rapporterade Sky News att Johnson ska planera att hålla sitt "Queen's speech" – det tal som inleder parlamentsåret och där regeringen lägger fram sitt program – i november. I praktiken skulle det kunna ge Boris Johnson en två veckor lång lucka att lämna EU utan avtal enligt det förutbestämda datumet den 31 oktober utan parlamentets backning, eftersom ledamöterna tidigt i november är lediga.

Johnson själv har varken bekräftat eller förnekat planen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Civila halshöggs av kongolesisk mördarsekt

Beni i Kongo-Kinshasa.

Beni i Kongo-Kinshasa.

En islamistisk terrorgrupp, som de senaste veckorna spridit skräck och död i nordöstra Kongo–Kinshasa, har utfört en brutal massaker i en by nära Beni.

Mest läst senaste veckan