|

Beastie Boys firar jubileum med låtsläpp

Beastie Boys firar 30-årsjubileum för sitt andra album. Arkivbild. Zoom
Foto: Stephen Chernin/AP/TT

Beastie Boys firar 30-årsjubileum för sitt andra album. Arkivbild.

Det har gått 30 år sedan Beastie Boys släppte sitt andra album "Paul's boutique". För att fira det släpper gruppen under en treveckorsperiod sex ep-skivor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De nya skivorna innehållande äldre inspelningar i form av b-sidor, liveversioner och remixer, skriver Rolling Stone. De två första utgivningarna släpps under fredagen, medan ytterligare fyra släpps i två omgångar den 26 juli respektive den 2 augusti.

Förra månaden gav Beastie Boys ut tolv sällsynta låtar av en liknande anledning: 15-årsjubileet för deras album "To the 5 boroughs".

Hiphopgruppen bildades i New York 1981 och bestod i huvudsak av Michael "Mike D" Diamond", Adam "MCA" Yauch och Adam "Ad-Rock" Horovitz. Efter att Adam Yauch gick bort 2012 valde de kvarvarande medlemmarna att inte göra mer musik ihop.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu är det klart: De här spelar på Vasa Festival nästa sommar

Vasa Festival ordnas för femte gången.
Foto: Lisen Julin

Vasa Festival ordnas för femte gången.

Vasa Festival publicerar de sex första artisterna. Här får du veta vilka de är.

Mest läst senaste veckan