|

Två fall av misstänkt roderfylleri i Malax

NyhetsbildZoom
Man får ha högst 1,0 promille alkohol i blodet eller 0,44 milligram alkohol i en liter utandningsluft då man kör båt i Finland. Båtföraren på bilden har inget med roderfylleri att göra. Foto: Arkiv/Johanna Långbacka
I torsdags blåste en motorbåtsförare vid Rönnskär över gränsen för roderfylleri. Natten till lördag blev också en motorbåtsförare i Åminne fast i sjöbevakningens alkometertest.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

På torsdag kväll stannade en sjöbevakningspatrull från Vallgrund en ensam manlig motorbåtsförare i Rönnskär skärgård i Malax. Mannen blåste 0,77 milligram alkohol per liter utandningsluft.

Natten mellan fredag och lördag stannades ett sällskap på fyra personer som färdades med en motorbåt utanför Åminne i Malax. Föraren blåste 0,56 milligram alkohol per liter utandningsluft.

Båda motorbåtsförarna misstänks för fylleri i sjötrafik.

|

Petalax hjärta slutade inte endast pumpa bensin – många män saknar samvaron på den nedbrunna bensinstationen

Nyhetsbild
Lars Jokela, Ulf Lidman, Veikko Enberg och Hans Snickars sörjer alla Petalaxbarins öde. De var alla stamkunder och saknar samvaron som fanns där. Foto: Sofie Fogde/SPT
Den 15 juli förstördes restaurangdelen av Petalaxbarin i en brand. Tillsammans med restaurangen brann också den givna mötesplatsen upp. Forskare intygar betydelsen av en sådan plats för mäns vänskapsrelationer.

Mest läst senaste veckan