|

Två fall av misstänkt roderfylleri i Malax

Man får ha högst 1,0 promille alkohol i blodet eller 0,44 milligram alkohol i en liter utandningsluft då man kör båt i Finland. Båtföraren på bilden har inget med roderfylleri att göra. Zoom
Foto: Arkiv/Johanna Långbacka

Man får ha högst 1,0 promille alkohol i blodet eller 0,44 milligram alkohol i en liter utandningsluft då man kör båt i Finland. Båtföraren på bilden har inget med roderfylleri att göra.

I torsdags blåste en motorbåtsförare vid Rönnskär över gränsen för roderfylleri. Natten till lördag blev också en motorbåtsförare i Åminne fast i sjöbevakningens alkometertest.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

På torsdag kväll stannade en sjöbevakningspatrull från Vallgrund en ensam manlig motorbåtsförare i Rönnskär skärgård i Malax. Mannen blåste 0,77 milligram alkohol per liter utandningsluft.

Natten mellan fredag och lördag stannades ett sällskap på fyra personer som färdades med en motorbåt utanför Åminne i Malax. Föraren blåste 0,56 milligram alkohol per liter utandningsluft.

Båda motorbåtsförarna misstänks för fylleri i sjötrafik.

|

Malax IF kämpade sig i kapp två gånger – men förgäves: "IFK vann på det som vi brukar vinna på"

Nyhetsbild
MIF-målvakten Jere Parviainen tvingas kapitulera och Joona Pesola (stående på knä) gratuleras för det sjätte och sista målet av Kim Hanhisuanto (till vänster) och Joachim Sundsten. Foto: Glenn Hägg
Det blev en seger var när Malax IF och IFK Lepplax gjorde upp i ett dubbelmöte i helgen.

Mest läst senaste veckan