|

Sammandrabbningar på Tempelberget i Israel

Israelisk polis har drabbat samman med palestinska besökare av al-Aqsamoskén på Tempelberget i Jerusalem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Palestinska Röda Halvmånen rapporterar om 61 skadade palestinier, varav 15 har förts till sjukhus. Samtidigt uppger israelisk polis att fyra poliser skadats.

Israelisk polis har avfyrat så kallade distraktionsgranater, en typ av icke-dödlig handgranat som antingen ger verkan genom tryck, ljud eller ljus. Flera personer har gripits.

Söndagen innebär starten på den muslimska högtiden id al-adha och tusentals palestinier har tagit sig till al-Aqsamoskén för att be. Det sammanfaller i år med den judiska sorgedagen tisha b'av, då antalet besökande judar till Tempelberget vanligen ökar. För att undvika spänningar förbjöd polis judiska besök på platsen, men palestinier som befarade att judar ändå skulle släppas in inledde protester, vilka ledde till sammandrabbningar med polis.

Tempelberget, eller al-Haram al-Sharif som den kallas på arabiska, är heligt för både muslimer och judar. Dess status är en av de känsligaste frågorna i konflikten i Mellanöstern.

Kommentarer
|

Misstänkt gömde sig i hemlig bunker i tre år

Nyhetsbild
Polisens utredare undersöker bunkern i skogen någon mil från staden Wasau i Wisconsin. Foto: WSAW-TV/AP/TT
I februari 2016 försvann Jeremiah Button, 44 år. Det var då bara några veckor tills han skulle ställas inför rätta för sexbrott mot barn och barnpornografibrott i USA. I över tre år gömde han sig i en egentillverkad bunker.

Mest läst senaste veckan